IPJ vrea clădire de milioane

23Comentarii
IPJ vrea clădire de milioane
ARAD. O clădire nouă, estimată la aproximativ patru milioane euro ar putea lua locul celei vechi, din curtea IPJ Arad.

Comisarul şef Nicolae Bătrîn, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a înaintat Ministerului Administraţiei şi Internelor un proiect de construire a unei noi clădiri pentru Poliţia arădeană. Construcţia nouă ar putea lua locul unei vechi clădiri situate în curtea sediului IPJ Arad de pe strada Vârful cu Dor, în cazul în care ministerul va aproba proiectul estimat la aproximativ patru milioane de euro. Şeful Poliţiei a declarat că, în cazul în care va fi construită, noua clădire va adăposti arestul, Direcţia Generală Anticorupţie, Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă, Serviciul Financiar al IPJ Arad, Serviciul Logistic, contabilitate şi personal.

Apă de jumătate de metru în arest

Arestul IPJ Arad se află momentan în subsolul clădirii sediului şi, conform spuselor comisarului şef Nicolae Bătrîn, nu corespunde tututor standardelor europene. Pe lângă faptul că nu există toalete în celule, la fiecare ploaie, în arest, apa este de jumătate de metru. De asemenea, spaţiul foarte mic şi prost iluminat, este o altă problemă cu care se confruntă conducerea IPJ Arad, acest lucru fiind reclamat şi de unele ONG-uri.

Conform proiectului, noul arest care ar fi situat la parterul noului imobil, este prevăzut să aibă 30 de încăperi cu 60 de locuri. Noua clădire ar avea patru etaje iar construcţia ei ar putea dura până în trei ani.

Istoria clădirii IPJ

Bătrîn a declarat ieri că vechea clădire din curtea IPJ Arad a fost construită în 1980 de către foşti deţinuţi şi nu corespunde întocmai standardelor UE.

JA – I.C.23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor