Îşi ia partea de la Apă şi CTP

De Alin Gherasim
2Comentarii
Îşi ia partea de la Apă şi CTP
CJA va primi, cu titlu de redevenţe, peste 5,7 milioane de lei de la Compania de Apă şi de la Compania de Transport.

Companiile aflate în subordinea Consiliului Judeţean Arad vor fi puse la plată. Unele vor plăti din propria activitate, altele vor primi bani de la CJA pentru ca, ulterior, să îi trimită înapoi de la CJA. În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, a fost adoptată hotărârea prin care se stabilesc redevenţele pe care le vor achita Compania de Apă Arad şi Compania de Transport Public Arad. Practic, aceste redevenţe sunt sume de bani pe care CJA ar urma să le încaseze pentru că bunuri ale Judeţului sunt folosite de societăţile din subordine. Dacă vorbim despre Compania de Apă, aceasta va achita, în acest an, 5,2 milioane de lei către Consiliul Judeţean. Suma este una destul de importantă, mai ales că va veni din veniturile proprii ale companiei. În schimb, Compania de Transport Public, această gaură neagră a administraţiei judeţene şi a celei municipale, va plăti pentru anul 2018 o redevenţă de 215.000 de lei. Problema este că această societate primeşte bani cu titlu de subvenţii de la CJA. Aşadar, chiar Consiliul Judeţean alocă banii care, ulterior, se întorc în conturile CJA cu titlu de redevenţă plătită de către Compania de Transport.

Pe această listă se înscrie şi Aeroportul Arad, care este societate comercială aflată în subordinea CJA. Pentru moment, nu s-a stabilit care este valoarea redevenţei pe care aeroportul o va plăti în 2018. Cert este, însă, că, asemeni CTP, Aeroportul Arad primeşte subvenţii de la Consiliul Judeţean, subvenţii din care îşi plăteşte apoi „datoria” către Judeţ.

Trimestrial

Potrivit hotărârii adoptate de Consiliul Judeţean, societăţile din subordine vor achita redevenţele trimestrial. Compania de Transport Public va trebui să achite tranşa până la sfârşitul lunii următoare trimestrului încheiat, în timp ce Compania de Apă va trebui să o plătească până în data de 25 a lunii următoare încheierii trimestrului. Dacă tranşele nu vor fi achitate la termen, societăţile vor fi obligate să plătească dobânzi şi penalităţi de întârziere. Şi asta ar fi chiar şocant, ţinând cont că, cel puţin în cazul CTP, şi aceste penalităţi vor fi plătite tot din banii CJA.

Taguri: , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor