Istoria scrisului, prezentată elevilor

De Eugen Rogojan
Istoria scrisului, prezentată elevilor
© Istoria scrisului, prezentată elevilor FOTO: E.R.
În cadrul Muzeului de Artă Arad, în Sala Orientală, se desfășoară în perioada 24-31 mai o expoziție de istorie a scrisului.

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad (CJRAE), Inspetoratul Școlar Județan Arad și Complexul Muzeal Arad organizează în intervalul 24-31 mai expoziția cu titlul „Scrisul pe axa timpului”. În cadrul expoziției desfășurate în Sala Orientală a Muzeului de Artă Arad (str. Gh. Popa de Teiuș, nr.2-4, etajul 2) se organizează și două ateliere pentru elevi.

Atelierele

Elevii claselor a IV-a, însoțiți de câte un profesor coordonator, vor putea atât să afle lucruri interesante despre scriere și instrumente de scris, cât și să ia parte la atelierele „Scriere sumeriană” și „Găsește artefactul”. Aflat la a doua ediție, evenimentul le oferă copiilor șansa să descopere cum scriau oamenii acum câteva sute de ani și să descifreze scrieri vechi.

În cadrul atelierului „Găsește artefactul”, copiii trebuie să găsească o serie de plăcuțe inscripționate, ascunse într-o cutie cu nisip. Odată găsite, acestea vor fi aranjate, iar mesajul transmis de plăcuțe va fi descifrat de către elevi, cu ajutorul celor de la CJRAE Arad. În ceea ce privește atelierul „Scriere sumeriană”, elevii de clasa a IV-a vor primi liste cu litere sumeriene, urmând să își inscripționeze numele pe plăcuțe de lut.

Expoziția

Tot în cadrul expoziției se află și o mașină de scris din secolul trecut și o mașină de scris în Braille, la care copiii pot să scrie ce doresc, sub îndrumarea organizatorilor. Atelierele se desfășoară în perioada 24-31 mai, cu excepție ziua de 29 mai, luni, când Muzeul de Artă este închis. Acestea încep de la orele 9:00, 10:30 și 11:45 și durează puțin peste o oră, timp în care este inclus și un tur al expoziției, în care elevilor le e prezentată istoria scrisului pe axa timpului, de la desene rupestre până la mașini de scris din secolul trecut.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !