ISU Arad se „extinde”!

De Ioana Costas
2Comentarii
ISU Arad se „extinde”!
© Vor SMURD la Curtici și Pecica Foto: I.C.
Mai marii instituției au planuri pentru două puncte de lucru, unul la Curtici, celălalt la Pecica.

În cadrul conferinței de presă organizată cu prilejul prezentării bilanțului instituției pentru primele șase luni ale acestui an, cel care recent a reușit să obțină, în urma unui concurs, șefia Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” a județului Arad, lt. col. Gârbău Cristian a anunțat strategia de extindere. Acesta a precizat că există un plan pentru deschiderea unui punct de lucru la Curtici, unde va funcționa un echipaj SMURD, care va deservi circa 30 de mii de locuitori. „În cărți” se mai află și deschiderea unui punct de lucru a ISU Arad la Pecica.

„Ne-am propus încă de la începutul anului ca în acest an să dezvoltăm această rețea de puncte de lucru. S-a început cu primul punct de lucru la Vladimirescu, în urmă cu doi ani de zile, dotat cu un echipaj de prim ajutor medical calificat, un echipaj de tip B2 SMURD, iar în anul 2017 conform planului nostru am reușit deschiderea celui de-al doilea punct de lucru din subordinea Detașamentului de Pompieri Arad. Este vorba despre punctul de lucru Curtici, identic cu cel de la Vladimirescu, dotat cu un echipaj de prim ajutor medical calificat. În concepția noastră și în planul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad dorim să prevedem, pe parcursul semestrului II, în funcție de resursa umană, pe care, bineînțeles, o vom avea la dispoziție, dotarea acestui punct de lucru cu un echipaj de stingere, iar ulterior dacă vom reuși să finalizăm acest deziderat, începând cu anul 2018, cu sprijinul Primăriei Curtici, care deja a început un proces de recompartimentare, de reconsolidare și de modernizare a unui imobil construit în orașul Curtici, să putem să deschidem o subunitate de intervenție care să deservească un număr de șase comune și o populație de aproximativ 30 de mii de locuitori. Tot pentru semestrul doi al anului 2017, la fel, în funcție de resursele umane avute la dispoziție și de resursa tehnică pe care dorim să o achiziționăm cu sprijinul Consiliului Județean Arad ne propunem să înființăm încă un punct de lucru, cel de-al treilea punct de lucru, în orașul Pecica, identic cu celelalte două: un echipaj de tip B2, echipaj medical de tip calificat”, a explicat lt.col. Gârbău Cristian, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor