ITM Arad a pus lupa pe angajatori

De Diana Dutu
6Comentarii
ITM Arad a pus lupa pe angajatori
În primele patru luni ale acestui an, inspectorii de muncă au aplicat 1.129 de sancţiuni contravenţionale.

Nu mai puţin de de 955 controale au efectuat, în primele patru luni ale acestui an, inspectorii de muncă din cadrul ITM Arad, la unităţi din municipiu şi judeţ. 523 dintre acestea au fost pe linia relaţiilor de muncă şi 432 pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă. În urma acţiunilor de control întreprinse, inspectorii de muncă au aplicat 1.129 de sancţiuni contravenţionale, din care 692 de sancţiuni au fost aplicate de corpul de control relaţii de muncă (145 amenzi şi 547 avertismente) şi 437 de sancţiuni au fost aplicate de corpul de control securitate şi sănătate în muncă (72 amenzi şi 365 avertismente).

„Analizând aceste date statistice se poate observa faptul că inspectorii de muncă din ambele corpuri de control, se axează, în procesul de control, în principal, pe prevenţie şi nu pe amendă, tocmai pentru a-i determina pe angajatori să înţeleagă, pe viitor, necesitatea şi importanţa respectării prevederilor legislaţiei muncii în vigoare” – subliniază Ecaterina Isac, inspector şef al ITM Arad.

Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate s-a ridicat la 500.600 lei, din care 278.100 lei pe linia relaţiilor de muncă şi 222.500 lei pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă. Pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate, au fost dispuse şi măsuri de remediere a abaterilor constatate, precum şi termene concrete de intrare în legalitate.

7 accidente de muncă mortale

În perioada ianuarie-aprilie 2016, au fost înregistrate 37 de accidente de muncă soldate cu 37 de accidentaţi, din care 30 cu incapacitate temporară de muncă şi 7 accidentaţi mortal. De precizat ar fi faptul că în perioada de referinţă nu s-a înregistrat nici un accident de muncă colectiv.

Taguri: , , ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor