ITM Arad celebreaza ”Saptamana Securitatii si Sanatatii in Munca”

De Simona Butaru
ITM Arad celebreaza ”Saptamana Securitatii si Sanatatii in Munca”
ARAD. Organizată în fiecare an, în luna octombrie, Săptămâna europeană pentru sănătate şi securitate în muncă va fi marcată la Arad în perioada 13-17 octombrie 2014. Anul acesta, va avea ca temă stresul la locul de muncă.

ITM Arad va organiza cu această ocazie o serie de evenimente şi „activităţi de creştere a gradului de sensibilizare faţă de stresul la locul de muncă ce reprezintă, în fapt, o problemă organizaţională nu o culpă individuală şi este unul dintre cele mai importante efecte ale unui mediu de lucru deficient din punct de vedere psihosocial, mediu ce are un efect semnificativ asupra sănătăţii şi stării de bine a lucrătorilor”.
Totodată, în 16 octombrie va avea loc, începând cu ora 09.30 la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Complex M, Sala Festivă, Simpozionul Internaţional de Securitate si Sănătate în Muncă ce are ca temă „Managementul stresului pentru locuri de muncă sănătoase”. „La acest simpozion vor participa si vor prezenta lucrări ştiinţifice reprezentanţi de marcă ai Inspecţiei Muncii din Italia, Inspecţiei Muncii Bucureşti, unui număr de zece inspectorate teritoriale de muncă din ţară, reprezentanţi ai autorităţilor locale, angajatori şi alţi actori pe piaţa muncii din municipiul şi judeţul Arad”, informează ITM Arad.
Campania se axează în principal pe creşterea gradului de sensibilizare privind problema tot mai serioasă a stresului şi a riscurilor psihosociale la locul de muncă; furnizarea şi promovarea utilizării unor instrumente şi orientări simple şi practice pentru gestionarea riscurilor psihosociale şi a stresului la locul de muncă; sublinierea efectelor pozitive ale gestionării riscurilor psihosociale şi a stresului la locul de muncă, inclusiv a argumentelor economice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !