Jandarmeria Arad a primit un nou Drapel de Luptă

De Ioana Costas
4Comentarii
Jandarmeria Arad a primit un nou Drapel de Luptă
© foto: Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad
Drapelul de Luptă al unității a fost prezentat luni, 3 decembrie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, în cadrul unui ceremonial militar.

Garda port drapel a purtat noul Drapel de Luptă al unității, acesta fiind prezentat întregului personal de către colonelul Claudiu Daniel Burlan, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, la fel cum a făcut în urmă cu aproape un sfert de secol.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, „noul drapel al unității a fost achiziționat prin programul derulat la nivelul Jandarmeriei Române ,<<Neamurile trăiesc și devin eterne prin păstrarea memoriei eroilor ei>>, dedicat Centenarului Marii Uniri și are la bază modificarea stemei din centrul acestuia, Drapelul de Luptă având pe fâșia galbenă Stema României în culori, brodată cu fir aurit și mătase. Stema este compusă dintr-un scut mare în interiorul căruia se află acvila încoronată”. Dacă vorbim de primul Drapel de Luptă românesc, nu putem să nu amintim faptul că, în 19 martie 1863, la solicitarea generalului Ioan Emanoil Florescu, domnitorul Alexandru Ioan Cuza hotărăște printr-un Înalt Ordin de Zi: ,,Considerăm că armata, în urma Unirii nu trebuie să aibă decât un drapel, având în vedere că adevărata emblemă a României nu poate fi alta decât acvila romană, am decretat și decretăm ce urmează: acvila romană cu crucea în cioc se va pune ca emblema României, deasupra drapelelor armatei”.

„Drapelul de Luptă este un simbol al onoarei, vitejiei și gloriei militare, amintind fiecărui militar din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, datoria sfântă de a servi cu credință patria, de a apăra cu orice preț unitatea, suveranitatea și independența României”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad. Vechiul Drapel de Luptă își va ocupa locul binemeritat într-un muzeu al Jandarmeriei Române.

Tot în același cadru festiv, pentru rezultate deosebite în activitatea desfășurată, cu prilejul Zilei Naționale a României, un ofițer și trei subofițeri au fost înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor