Jandarmii arădeni la ora bilanțului

De Ioana Costas
Reactualizat la:
2Comentarii
Jandarmii arădeni la ora bilanțului
© Reprezentanții IJJ Arad au prezentat activitatea instituției pe anul 2017 Foto: I.C.
Mii de jandarmi în mii misiuni de menținere a ordinii publice, anul trecut, în Arad.

În cursul anului 2017, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au executat – prin patrule de jandarmi – 1.463 de misiuni de menţinere a ordinii publice la care au fost folosiți 3.969 de jandarmi față de 962 de misiuni, cu 3.364 jandarmi, în anul 2016.În urma executării misiunilor de menţinerea ordinii publice prin patrule de jandarmi, s-au constatat 229 infracţiuni, au fost depistați 260 de autori depistaţi, au fost prinși patru urmăriți național/internațional și au aplicat 1.642 de contravenții în valoare de 517.805 lei. De asemenea, anul trecut, jandarmii au executat – în cooperare cu Poliția – 4.714 misiuni de menţinere a ordinii publice prin sistemul patrulelor mixte. „Executarea misiunilor de menţinere a ordinii publice prin sistemul patrulelor mixte în zonele şi locurile stabilite şi-au atins scopul pentru care au fost constituite, asigurându-se un climat de siguranţă cetăţenilor din mediul urban şi rural”, a declarat împuternicit prim adjunct al inspectorului șef din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Arad, maior Dorin Boșneag, în urma prezentării bilanțului instituției pe anul trecut. În urma participării la misiunile de menţinere a ordinii publice executate prin sistemul patrulelor mixte s-au constatat 202 infracţiuni cu 177 de autori depistați, jandarmii aplicând 498 de contravenţii în valoare 158.150 de lei.

Pentru protecția elevilor

Potrivit colonelului Ioan Vârciu, adjunctul inspectorului șef din cadrul IJJ Arad a precizat că ]n anul 2017 „o atenţie deosebită a fost acordată zonelor adiacente instituţiilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Arad, oraşele Pecica, Lipova, Chişineu Criş, Ineu și Sebiş, unde s-a acţionat cu precădere pentru protecţia elevilor şi personalului didactic ocazie cu care au fost desfăşurate 2.933 de misiuni de menţinere a ordinii publice şi activităţi preventiv – educative”. Pe parcursul anului trecut, Inspectoratul a organizat şi executat 71 de acţiuni punctuale pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional în zona pieţelor, târgurilor şi oboarelor precum şi în alte zone de interes operativ.

Ordine publică, comerț ilicit și droguri

Pe linia prevenirii și combaterii faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială și a ordinii și liniștii publice au fost aplicate 1.817 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 436.655 lei. De asemenea, pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului contravenţional privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, jandarmii arădeni au dat 248 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 106.800 lei, fiind ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 13.638 lei. În ceea ce privește prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri, pe timpul executării misiunilor specifice au fost întocmite 26 de dosare conţinând acte de sesizare în care au fost constatate 37 de infracţiuni la deţinerea de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept, fiind identificaţi 37 autori, față de 26 de infracțiuni în anul 2016, iar actele de sesizare au fost înaintate la S.C.C.O. Arad, pentru continuarea cercetărilor. Totodată, pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol au fost date 80 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 32.300 lei și au fost întocmite 16 dosare conţinând acte de sesizare privind constatarea a 22 infracţiuni, ocazie cu care au fost identificaţi 22 autori.

Contrabandă cu haine și țigări

Pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile, respectiv cu marfă de contrabandă – pachete cu ţigări netimbrate sau marcate necorespunzător și produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare -, în anul 2017, au fost întocmite 48 de dosare, conţinând acte de sesizare în care au fost constatate 48 infracţiuni cu 48 de autori la Legea 86/2006 R, privind Codul Vamal al României și au fost ridicate în vederea confiscării 3.396 de pachete (67.780 fire țigarete) cu ţigări netimbrate și 7 infracţiuni cu 7 autori la Legea nr. 84/15.04.1998 Republicată, privind mărcile și indicațiile geografice și au fost ridicate în vederea confiscării 104 produse materiale textile și 53 perechi încălțăminte.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor