Joacă aici cu o plăcere nebună

Joacă aici cu o plăcere nebună
Interviu în exclusivitate cu Lucile Bruand-Exner, ataşat cultural la ambasada Franţei în Romania, participant la deschiderea Festivalului internaţional de teatru „Amifran”.

Adevarul: Participaţi pentru prima dată la acest festival organizat de Asociaţia „Amifran” din Arad?

Lucile Braund-Exner: Într-adevăr sunt întâia oară şi aceasta pentru că pentru că sunt în post doar din luna septembrie a acestui an.

Adevărul: Cum găsiţi atmosfera festivalului?

Lucile Braund-Exner: Se simte că există o complicitate între participanţi, că oamenii sunt fericiţi să se regăsească, că ei revin tocmai pentru că se simt foarte bine aici, în  festivalul de la Arad.

Adevărul: După părerea dumneavoastră, ce îi motivează aceşti elevi să participe, de 15 ani, la acest festival?

Lucile Braund-Exner: Cred că este recunoaşterea pe care ei o găsesc aici. Ei joacă cu o plăcere nebună, asta se vede imediat, şi apoi există o recunoaştere din partea publicului, ei sunt foarte bine puşi în valoare şi se simt foarte bine.

Adevărul: Ce alte tipuri de manifestări vă dau certitudinea că în România francofonia este vie şi dinamică?

Lucile Braund-Exner: Ştiu că mai există un festival de cântece. De asemenea este un festival la Baia-Mare care funcţionează foarte bine. Cred cu sinceritate că aceste festivaluri de cântece şi teatru pun într-adevăr franceza în valoare şi asta este foarte bine.

Adevărul: Credeţi că veţi reveni într-o zi la Arad, la acest festival?

Lucile Braund-Exner: Îmi doresc foarte mult să revin. Şi aş face-o cu multă plăcere!

Adevărul: Vă mulţumim pentru amabilitate şi succese în misiunea pe care doar ce-aţi început-o!

V.F.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !