Jocul samsarilor de voturi

De Simion Todoca
Jocul samsarilor de voturi
Inflaţie de moţiuni la PDL. Cu puţin timp înainte de termenul limită, aflăm că s-a înscris în cursă şi o doamnă din Bucureşti, despre care nu a auzit cam nimeni.

Concomitent, europarlamentarul Petru Luhan anunţă că are moţiunea pregătită şi are şi cele 35 de semnături necesare, dar că o va depune doar dacă va primi sprijinul a şase preşedinţi de filiale. Înclin să cred că în puţinul timp rămas până la expirarea termenului doar una dintre cele două moţiuni va fi depusă. Vom avea, aşadar, patru candidaţi, dar este deja ştiut că bătălia se va da între Elena Udrea şi Vasile Blaga. Atunci, ce rost mai au celelalte candidaturi şi cine stă în spatele lor ?

Este limpede că Monica Macovei a fost împinsă la înaintare de către Traian Băsescu, pentru a-i atrage pe băsiştii care nu o pot suferi pe Elena Udrea în viitorul partid al locatarului de la Cotroceni. Nu este, însă, tot atât de clar de la cine vrea să fure voturi doamna cu pricina. Se prea poate ca ea să aibă rolul de a anunţa, la Convenţia Naţională, că se retrage din cursă şi îi cedează voturile lui Blaga, dar la fel de posibil este ca ea să fie unealta Elenei Udrea, în favoarea căreia va renunţa în turul doi. Pentru că, prin lansarea mai multor candidaturi se urmăreşte exact forţarea turului doi, în care se va da marea bătălie între Blaga şi Băsescu, cel de-al doilea fiind reprezentat fie de Udrea, fie de Macovei.

Cât despre Petru Luhan, indiferent că va reuşi sau nu, în cele din urmă, să-şi depună candidatura, înclin să cred că este un simplu samsar de voturi, pe care le va vinde taberei cu şansele cele mai mari. În schimbul asigurării unui loc bun pe lista de candidaţi la europarlamentare şi a unor funcţii în partid pentru câţiva din gaşca lui. Dealtfel, pot să pun mâna în foc că nu va fi singurul samsar de voturi, ci ca el vor fi cu duiumul şefi de filiale, care în turul doi vor merge cu cel mai bine plasat. Rămâne de văzut dacă nu cumva Vasile Blaga va câştiga din primul tur, iar Elenei Udrea nu-i va mai rămâne decât să-şi adune adepţii şi să anunţe înfiinţarea unui nou partid, păstrat la cald până la expirarea mandatului lui Băsescu.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !