Judecătoare de la Tribunalul Arad, sancţionată de CSM

Reactualizat la:
2Comentarii
Judecătoare de la Tribunalul Arad, sancţionată de CSM
Carmen-Camelia Băilă se face vinovată de „atitudini nedemne” faţă de colegii de serviciu.

Cinci luni de zile cu leafa ciuntită. Mai exact, cu indemnizaţia de încadrare lunară brută diminuată cu 20%. I se întâmplă judecătoarei Carmen-Camelia Băilă, de la Tribunalul Arad. Ea a fost sancţionată în acest fel de către Consiliul Superior al Magistraturii pentru modul nedemn în care şi-a tratat colegii de serviciu, dar şi pentru utilizarea unor expresii inadecvate în cuprinsul unor hotărâri judecătoreşti.

Hotărârea

Dosarul a fost înregistrat încă din 2016 la Secţia pentru Judecători în Materie Disciplinară a CSM, iar hotărârea a fost pronunţată pe 28 iunie 2017. Iat-o: „Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Băilă Carmen-Camelia – judecător în cadrul Tribunalului Arad. În baza art.100 lit.b) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplicată doamnei Băilă Carmen-Camelia – judecător în cadrul Tribunalului Arad, sancţiunea disciplinară constând în diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de cinci luni, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit.c) şi s) teza I din acelaşi act normativ.”

Abaterile

Despre ce abateri este vorba? Potrivit articolului 99 din Legea 303/2004, constituie abateri disciplinare „atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii” (litera c) şi „utilizarea unor expresii inadecvate în cuprinsul hotărârilor judecătoreşti” (litera s teza I).

Recurs

Judecătoarea Băilă Carmen-Camelia are dreptul să facă recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor