Judecătorul Lăzărescu, de la penal la contencios administrativ

De Ioana Costas
19Comentarii
Judecătorul Lăzărescu, de la penal la contencios administrativ
© Judecă la Secţia de Contencios Administrativ Foto: I.C.
De la Penal la Contencios Administrativ! Judecătorul Lăzărescu nu mai judecă la Secţia Penală.

Judecătorul Caius Lăzărescu nu mai judecă cauze penale! Şi asta după ce a fost repartizat de la Secţia Penală la Secţia a III-a de Contencios Administrativ din cadrul Tribunalului Arad. S-a întâmplat în 28 noiembrie 2016. De la această dată, magistratul completează schema de judecători din cadrul Secţiei a III-a Contencios Administrativ şi Fiscal – Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale. Măsura nu vine ca urmare a faptului că pe numele judecătorului Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara a decis începerea urmăririi penale, ci vine ca urmare a faptului că volumul de muncă la Secţia a III-a este mare în comparaţie cu numărul de personal şi s-au luat măsuri pentru completarea numărului de judecători la Secţia a III-a. Una dintre măsuri pentru completarea judecătorilor la secţia deficitară a fost repartizarea judecătorului Lăzărescu.

Pe scurt, Tribunalul Arad precizează: „Începând cu data de 28 noiembrie 2016, domnul judecător îşi desfăşoară activitatea în cadrul Secţiei a III-a Contencios Administrativ şi Fiscal – Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale din cadrul Tribunalului Arad. Îndeplineşte atribuţiile specifice activităţii de judecată, soluţionează cauzele în care este investit conform legii. La nivelul instanţei au fost luate nişte măsuri pentru completarea numărului de judecători la Secţia a III-a Contencios Administrativ unde s-a constatat un deficit de personal raportat la volumul de activitate a instanţei şi am avut şi acordul domnului judecător şi a fost repartizat la această secţie”. Pe numele lui Caius Lăzărescu, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara a redeschis urmărirea penală la începutul lunii decembrie 2016. Iniţial, judecătorul a ajuns în atenţia procurorilor de la Timişoara în urma incidentelor rutiere în care a fost implicat pe raza municipiului Arad, sub influenţa băuturilor alcoolice fiind. Dosarul a fost clasat, însă a fost redeschisă urmărirea penală pe numele magistratului în lumina noilor dezvăluiri din presă.

Deşi judecătorul este urmărit penal, nici Inspecţia Judiciară şi nici Consiliul Superior al Magistraturii nu a luat o hotărâre în ceea ce priveşte situaţia delicată în care se află magistratul arădean. Poate pe viitor.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor