Judecătorul Lăzărescu, sub lupa CSM

De Ioana Costas
21Comentarii
Judecătorul Lăzărescu, sub lupa CSM
© CSM va lua o decizie
Judecătorul Caius Lăzărescu trebuia să formuleze declaraţie de abţinere când a hotărât plasarea Deliei Podea în arest la domiciliu.

Consecinţe pentru judecătorul Caius Lăzărescu după ce presa a scris că acesta a judecat, în vara acestui an, cererea de înlocuire a arestului preventiv cu cel al arestului la domiciliu în dosarul Deliei Podea – şeful secţiei psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean Arad. Judecătorul Lăzărescu a ajuns sub lupa Consiliului Superior al Magistraturii după ce Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară în ceea ce-l priveşte pe magistrat. Imediat după ce presa a scris despre faptul că judecătorul a fost cel care a dat soluţie în „cazul Podea”, Inspecţia Judiciară s-a sesizat.
În legătură cu ce s-a sesizat Inspecţia Judiciară? Judecătorul ar fi trebuit să formuleze o declaraţie de abţinere, având în vedere „istoricul” dintre magistrat şi Delia Podea sau, mai exact, faptul că, la începutul acestui an, Lăzărescu a ajuns la secţia de psihiatrie condusă de Podea, în urma a două incidente, să le spunem, bizare, al căror protagonist a fost.
„La 18 noiembrie 2016, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară privindu-l pe domnul judecător Lăzărescu Caius Valerian de la Tribunalul Arad pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. i) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, reţinându-se că judecătorul nu a formulat declaraţie de abţinere, deşi cunoştea că se află într-o situaţie de incompatibilitate”, a venit răspunsul Inspecţiei Judiciare după ce Jurnal arădean şi www.aradon.ro a trimis o solicitare în acest sens. Ce se întâmplă mai departe?
Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului. Magistratul a fost internat pe secţia condusă de Podea după ce a avut două episoade, cel puţin ciudate, când, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, în două zile consecutive, a fost implicat în incidente rutiere (la începutul acestui an).
Deşi, la acea dată, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara anunţa printr-un comunicat de presă că efectuează cercetări, până în momentul de faţă, oficial, nu ştim să se fi luat o măsură. Despre acest aspect, însă Jurnal arădean şi www.aradon.ro vor reveni într-o ediţie viitoare.21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor