Judeteanul primeste amanare

De JA-A.G.
Spitalul Judeţean mai are la dispoziţie un an pentru a se conforma FOTO: JA
Spitalul Judeţean mai are la dispoziţie un an pentru a se conforma FOTO: JA
ARAD. Un tren a trecut, vine altul. Cam asta pare să fie deviza în situaţia clasificării spitalelor la nivel naţional. Ministerul Sănătăţii (MS) a modificat modificarea şi le mai dă o şansă unităţilor medicale care nu au reuşit să finalizeze planul de conformare pentru a rămâne încadraţi într-o anumită categorie.

În judeţul nostru există şase unităţi spitaliceşti care sunt încadrate într-un anumit grad, dar cu plan de conformare. Iar Spitalul Judeţean Arad este cea mai importantă unitate medicală aflată în această situaţie.

Cea mai mare unitate spitalicească din judeţ a fost încadrată în categoria a doua cu plan de conformare, plan ce trebuia realizat până în 31 decembrie 2011. Ministerul Sănătăţii a analizat situaţia şi a decis că toate spitalele cu plan de conformare vor mai primi încă un an pentru realizarea planului cu pricina. „Ordinul ministerului este o veste bună pentru noi. Vom face tot posibilul pentru a îndeplini planul de conformare până în 31 decembrie 2012, noul termen stabilit de cei de la minister”, a declarat Teodora Olariu, managerul Spitalului Judeţean Arad.

Dacă cei care conduc frâiele spitalului vor reuşi să ducă la bun sfârşit planul de conformare, Judeţeanul va primi fonduri mai multe de la Casa de Asigurări de Sănătate, ceea ce înseamnă un act medical de calitate mai mare. Asta din… 2013.

 Spitalele cu conformare

Spitalele din judeţul nostru care au plan de conformare sunt Spitalul Judeţean Arad (categoria a II-a cu plan de conformare), Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaş (categoria a V-a cu plan de conformare), Spitalul Orăşenesc Lipova (categoria a IV-a cu plan de conformare), Spitalul Orăşenesc Ineu (categoria a IV-a cu plan de conformare), clinica privată Genesys (categoria a IV-a cu plan de conformare) şi clinica privată Laser System (categoria a IV-a cu plan de conformare).

CJA modernizeaza curtea Spitalului Judetean

Spitalul Judetean, cu cartile pe masa integrarii… personalului0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !