La 24 de ani, deschide „Michelangelo”, cel mai nou restaurant cu specific italian din Arad

Reactualizat la:
La 24 de ani, deschide „Michelangelo”, cel mai nou restaurant cu specific italian din Arad

Are doar 24 de ani și foarte multă ambiție. Peste câteva zile va inaugura propriul restaurant, pentru care – ne destăinuie Caroline Daku – s-a pregătit încă de mică. I-a plăcut să prepare diverse specialități pentru membrii familiei, s-a angajat în domeniu pentru a învăța „pe propria piele” cu ce… se mănâncă o afacere de acest gen, a urmat chiar și o facultate în domeniul alimentar, iar acum este gata să deschidă porțile primei sale afaceri.

Despre experiența acumulată își aduce aminte, râzând: „Am lucrat în câteva locuri pentru a observa pe viu cum se conduce o astfel de afacere”

Cineva care intră în restaurant nu vine doar ca să mănânce; vine să se simtă bine, să aibă parte de calitate. Acesta este lucrul care – pentru mine – contează cel mai mult”, Caroline Daku – manager „Michelangelo”

Cu origini pe trei continente – tatăl din Iordania, bunicul din partea mamei din Congo și bunica din partea mamei din Serbia – cu rădăcini multiculturale și multi… culinare clare, este însă pregătită să-și orienteze restaurantul către bucătăria italiană. De ce bucătătia italiană? „Pentru că Italia este o destinație de vis pentru cine iubește mâncarea bună. Dar acum nu mai trebuie să mergi până la Roma ori Milano pentru a mânca ceva cu specific italian. Pe lângă clasicele pizza și paste, care – este adevărat – sunt foarte cunoscute, vom avea multe feluri pe bază de carne, dar și salate cu mozzarella ori prosciutto, risotto sau paste făcute în casă. Vom folosi numai produse proaspete și multe, multe legume de la piață”, ne destăinuie Caroline.

Restaurantul își bazează meniul pe bucătăria italiană, una din cele mai cunoscute din lume, o bucătărie care se centrează pe ideea de familie și prieteni, pe relaxare și bun gust. Meniul este împărțit în: Primo sau assaggio di primi, o gustare a primelor (feluri), antreuri, supe, antipasta; Secondo sau felul principal bazat pe carne, pește, ouă și/sau legume cu o garnitură aleasă astfel încât să-l complimenteze; deserturi. Masa de prânz se încheie de obicei cu fructe proaspete și cu o ceșcuță de espresso. Per total, mesele sunt echilibrate, conținând carbohidrați (primul fel și pâinea), proteine (primul și al doilea fel), vitamine și minerale din zarzavaturi, legume și fructe. În toate cazurile, se poate servi vin sau vin spumos la desert.

Restaurantul va fi pe strada Unirii și va purta numele celui mai important artist din perioada de vârf a Renașterii Italiene – „Michelangelo”. Data deschiderii este 22 aprilie. Rezervările se pot face la tel. 0758 295 950

1