La Colegiul Național „Moise Nicoară” – întâlnire cu copii, Caragiale, personaje, profesori și cu Gelu Negrea

La Colegiul Național „Moise Nicoară” – întâlnire cu copii, Caragiale, personaje, profesori și cu Gelu Negrea
La Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad, la inițiativa direcțiunii, 19 aprilie a însemnat ziua în care elevii s-au întâlnit cu scriitorul, regizorul, jurnalistul, criticul literar Gelu Negrea.

Este o una dintre ocaziile rare în care cititorul stă față-n față cu scriitorul, când dialogul se face direct, omenește, nu intermediat de carte. Prof.dr. Diana Șimonca Oprița a condus un atelier de lectură a spectacolului de teatru, la clasa a VIII-a A, unde elevii au intrat în dialog cu autorul Dicționarului subiectiv al personajelor lui Caragiale. La oră au asistat membri ai catedrei de Limba și literatura română, organizatorii acestui eveniment. După ce au fost răsturnate canoanele critice, atât de elevi, cât și de profesorii prezenți, Gelu Negrea a susținut, în Sala Festivă, o conferință cu titlul viitoarei sale cărți, Doamnele domnului Caragiale. Deși viața omului Caragiale este de poveste, așa cum ne-a demonstrat-o specialistul, trebuie să ne raportăm la scrierile sale ca la repere fundamentale ale culturii românești. Programa școlară și profesorii de limba și literatura română, care o performează la clasă, oferă lentila curată, șlefuită în timp, a viziunii consacrate asupra valorii de necontestat a operei lui Caragiale, a concluzionat oaspetele în finalul expunerii sale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !