La colocviile revistelor literare

De Iza Pal
Reactualizat la:
La colocviile revistelor literare
© FOTO: Iza Pal
„Colocviul naţional al revistelor de cultură (literare) din România”, la a III-a ediţie.

În sala festivă a CJA a început astăzi, înainte de amiază, ediţia a III-a a „Colocviului naţional al revistelor de cultură (literare) din România”, organizată de Consiliul Judeţean Arad şi Revista de cultură „ARCA”.

Tema ediţiei din acest an, moderată şi de această dată de preşedintele USR, Nicolae Manolescu, este „Vitalitatea unei instituţii: revista literară”.

În deschidere s-au adresat participanţilor criticul şi istoricul literar Nicolae Manolescu, Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad şi Vasile Dan, peşedintele Filialei din Arad a USR.

Răzvan Voncu – critic literar, redactor-şef la „România literară” – a prezentat apoi un „Argument“ la tema colocviului, după care au început dezbaterile care au vizat: miză şi inerţie; tradiţie şi reinventare; cuvânt printat şi imagine electronică (pe calculator); revistă pe suport de hârtie şi revistă pe suport electronic.

Participanţi

La fel ca în anii precedenți, la colocviile de la Arad participă „toată floarea cea vestită a literaturii române de astăzi” (cum spunea poetul Vasile Dan). Sunt prezente aproximativ 20 de reviste literare, reprezentate la vârf, peste 60 de scriitori din toată ţara, dar şi din Republica Molvova.

Recital

În acestă după-amiază de 6 mai, de la ora 17, la Casa de presă „Jelen”, iubitorii de poezie vor avea ocazia să-i asculte pe participanţii la „Colocvii” citind din creaţiile lor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !