La conferinţa în Ungaria

De JA-D.A.
La conferinţa în Ungaria
UVVG, prezentă la conferinţa „Responsabilitatea civilă şi penală în practica medicală”

O delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a participat, recent la Gyula (Ungaria), la conferinţa cu tema „Responsabilitatea civilă şi penală în practica medicală”, organizată de Comitetul de lucru în domeniul sănătăţii reproducerii al Academiei Maghiare de Ştiinţe, Universitatea din Szeged, Filiala Maghiară a Societăţii Europene de Contracepţie şi Societatea Ştiinţifică Maghiară „Pro Familia”.

Manifestarea a pus pentru prima dată faţă în faţă reprezentanţi ai corpului medical, experţi pe probleme de malpraxis şi responsabilitate medicală cu reprezentanţi ai Facultăţii de Drept din cadrul Universității din Szeged,.

S-au dezbătut aspecte legislative şi de bună practică, aspecte legate de responsabilitate şi de culpă medicală, accentul punându-se pe prevenirea şi reducerea unor astfel de evenimente.

La eveniment au fost invitaţi lectori de renume din Ungaria şi din străinătate, precum prof. univ. dr. Sir Sabaratnam Arulkumaran (Londra, UK- preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Obstetrică-Ginecologie), prof. univ. dr. Dieter Bettelheim (Viena, Austria), prof. univ. dr. Tihomir Vejnovic (Novi Sad, Serbia), prof. univ. dr. Teresa Bombas (Coimbra, Portugalia), prof. univ. dr. Marius Craina (Timişoara), conf. univ. dr. Buhaş Camelia (Oradea).

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” a fost reprezentată de conf. univ. dr. Gheorghe Furău, care a prezidat o sesiune a conferinței şi de şef lucrări dr. Cristian Furău, care a prezentat lucrările științifice: „Malpraxis versus răspundere medicală disciplinară” (lucrare elaborată împreună cu colectivul disciplinei de medicină legală din Oradea) şi „Acuzaţii de malpraxis şi de etică în obstetrică şi ginecologie în Judeţul Arad” (lucrare elaborată alături de colectivul disciplinei de obstetrică-ginecologie, Direcţia de Sănătate Publică Arad şi Colegiul Medicilor din Arad).

Conf. univ. dr. Gheorghe Furău, din cadrul Facultății de Medicină a UVVG, a subliniat că „lucrările colectivului arădean au fost urmărite cu atenţie de participanţi, organizatorii rugându-i pe autori să publice cele prezentate în Jurnalul Naţional al Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie din Ungaria”.

„Participanţii la acest simpozion au apreciat utilitatea punerii faţă în faţă la masa discuţiilor a reprezentanţilor corpului medical cu cei ai organelor judiciare, ambele părţi declarând că au avut multe de învăţat din manifestare şi exprimându-şi dorinţa de a organiza evenimente similare în viitorul apropiat”, ne-a declarat şef lucrări dr. Cristian Furău din cadrul Facultății de Medicină a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !