La Delta s-au vernisat picturi virtuale

De Iza Pal
Reactualizat la:
La Delta s-au vernisat picturi virtuale
© La expoziţia de pictură “Eva Győrffy- Picturi virtuale” FOTO: Iza Pal
Vineri, 13 aprilie, la ora 18:00, în Galeria Delta, expoziţia de pictură “Eva Győrffy- Picturi virtuale” a fost deschisă de viceprimarul Aradului, Levente Bognar şi preşedintele UAP- Filiala Arad, Dumitru Şerban.

Reputata artistă Eva Győrffy este membră a Filialei din Arad a Uniunii Artiștilor Plastici din România, din 1959, a Uniunii de Arte Plastice din Ungaria din 1987 şi a Uniunii de Arte Plastice din Olanda din 2007, şi trăieşte şi lucrează în Olanda, la Amsterdam de mai mult timp. Palmaresul ei este impresionant, a fost premiată în Polonia, Statele Unite, Canada și Germania pentru contribuția adusă la dezvoltarea artei digitale, a expus de nenumărate ori pe continental european, şi este prezentă cu picturi virtuale pe diverse site-uri de prestigiu cum ar fi www.saatchionline.com din Londra- Marea Britanie, moca.virtual.museum din New York- Statele Unite sau www.arts-up.info din Savoia- Franţa.

Eva Győrffy este deci, o prezenţă obişnuită în circuitul artistic pe plan european şi nu numai, iar vineri, chiar în ziua în care a implinit frumoasa vârstă de 87 de ani, a adus la Delta peste 100 de portrete virtuale, care speram să îşi găsească vreodată locul şi într-un spaţiu pe care o să îl putem numi Muzeul de Artă Contemporană Arad. Până atunci însă, Dumitru Şerban a făcut o scurtă prezentare a artistei, cât şi a celor expuse: “Eva Győrffy e unul dintre pilonii acestui oraş în ce priveşte dezvoltarea în domeniul artelor vizuale, a evenimentelor artistice, a creaţiilor originale. (…) Tema pe care am văzut-o aici şi care este dusă la sinteza sintezei este o preocupare în care cred că la un moment dat… nu ştiu… ar mai putea spune ceva mai departe? Pentru că atunci când plecase din ţară, Eva Győrffy avea două teme mari (…) una florile şi a doua, portretul. Portretul pe care l-am văzut acum şi cu tehnologia aplicată de Eva Győrffy, dacă nu ar fi fost în sală, sau dacă nu aş fi ştiut cine e, aş fi spus că este un tânăr care exerseaza bine în tot ce înseamnă suport electronic, tehnologie nouă.”

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !