La masa cu farmecul poeziei

De Vasile Filip
La masa cu farmecul poeziei
Monica Rodica Iacob și-a lansat a opta carte: volumul de versuri „Iarbă netăiată”.

ARAD. Poeta Monica Rodica Iacob ne-a invitat sâmbătă, la ora mesei (13 fix), în Librăria Scienta, pentru a ne oferi o porție proaspătă de poezie. Este vorba despre cea de-a opta sa carte, volumul de versuri „Iarbă netăiată”, apărut recent la Editura Tiparnița.
Despre autor și cartea lansată ne-a vorbit poetul Vasile Dan, președintele Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor din România. El și-a „motivat” calitatea de prezentator ca fiind „dintr-o solidaritate literară cu Monica Rodica Iacob”, pe care o cunoaște „de multișor, pe când era o domnișoară timidă și emotivă” și (încă) „de pe atunci se vedea personalitatea ei atipică”.
„Spre deosebire de alți poeți, mai ales poete – aprecia Vasile Dan – Monica Rodica Iacob a rămas consecventă unui echilibru expresiv. Esența poeziei ei este a unei feminități discrete (nu are spectaculozitatea și îndrăzneala semenelor). Sunt unele poete care fac din feminitate o condiție estetică, la ea sensibilitatea, nuanțarea sentimentelor apare în mesaje care transmit stări de spirit”.
Și concluzia ar fi că „în peisajul literar arădean, Monica Rodica Iacob este un nume deja consolidat, poezia sa este inconfundabilă. Ea a avut puterea să-și ducă vocația literară și este o autoare cu o operă în spate, fiind la a opta carte”.
Pentru a înțelege mai bine universul poetic al autoarei, poeta Mihaela Livia Popa a recitat câteva poezii din volumul lansat. Iar, în final, Monica Rodica Iacob a mulțumit publicului (numeros) care a onorat-o cu prezenta și a oferit autografe celor care și-au dorit „Iarba netăiată” cu semnătura poetei.

De același autor

Monica Rodica Iacob a debutat cu volumul „Alpha” (în 1987), după care a mai publicat: „Cinci zeci și patru de poeme despre curtea interioară” (2005), „Semnul strigării” (2006), „Acvariul cu părări” (2007), „Mireasa colorată” (2011), „Mireasa colorată, Opera Omnia, Poezie contemporană” (2013) și „De vorbă cu Pinocchio” (2013).

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !