La poalele mănăstirii

1Comentariu
La poalele mănăstirii
LIPOVA – Elevii cl. I de la Şc. Gen. „Maria Radna” din Lipova sunt îndrumaţi de o dăscăliţă cu multă experienţă.

Pentru învăţătoarea Delia Cosor, elevii clasei I de la Şcoala Generală „Maria Radna” din Lipova sunt ca şi copiii ei. Deşi provin din medii familiale diferite, bobocii din această clasă s-au adaptat cu uşurinţă la cerinţele şcolii, pentru că au venit de la grădiniţă cu un bogat bagaj de cunoştinţe.

„Încerc să apropii şi să adaptez sarcinile şcolare la posibilităţile individuale ale fiecărui elev, pentru ca perioada de trecere de la învăţământul preşcolar la cel şcolar să fie cât mai scurtă şi mai uşoară”, ne spune cu încredere doamna învăţătoare. Iar rezultatele nu se lasă aşteptate, cei mai mulţi elevi manifestându-şi deschis plăcerea pentru citit, scris şi socotit, chiar dacă joaca le mai ocupă încă mult timp. În zilele frumoase, învăţătoarea Delia Cosor îi duce pe copii să vadă frumoasele privelişti din preajma mânăstirii şi le vorbeşte despre istoria atât de prezentă în mica localitate de pe malul drept al Mureşului.

Acum, că se apropie sărbătorile de Crăciun, învaţă colinde ca Moşul să-i răsplătească aducându-le cât mai multe daruri. Desigur, mintea le stă şi la vacanţa de iarnă, care se apropie, la săniuş şi la toate jocurile. I-am deranjat puţin din vise şi i-am întrebat ce ar dori să fie când vor fi mari. Dintr-o dată au devenit serioşi şi ne-au răspuns ceea ce am consemnat în această pagină.

D.O.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor