La sfat cu bătrânii oraşului

La sfat cu bătrânii oraşului
PECICA – Primarul Pecicăi, Petru Antal, s-a întâlnit, într-o primă şedinţă, cu Sfatul Bătrânilor din localitate.

Primarul oraşului Pecica, Petru Antal, a convocat, în weekend, prima şedinţă a Sfatului Bătrânilor, for constituit cu scopul de a utiliza experienţa de viaţă şi înţelepciunea membrilor în vârstă a comunităţii în activitatea administraţiei locale.

„Eu sunt tânăr şi am încă multe de învăţat, de aceea am apelat la Dumneavoastră. Vă mulţumesc că aţi acceptat invitaţia mea şi sper să avem o legătură cât mai bună”, a deschis şedinţa primarul de la prezidiu, alături de deputatul Iustin Cionca, viceprimarul Miodrag Stanoiov şi administratorul public Monica Velici.

O agendă încărcată

Ordinea de zi a primei şedinţe a Sfatului Bătrânilor a cuprins cinci puncte, începând de la cuvântul primarului, a continuat cu prezentarea, pe scurt, a fiecărui membru al Sfatului, problema şanţurilor de scurgere a apei pluviale, consolidarea malului drept al râului Mureş şi „Diversele”. La ultimul punct s-au înscris patru persoane pentru a ridica şi alte probleme.

Primul punct fost susţinut de Gavril Lungu şi s-a referit la situaţia şanţurilor de scurgere pentru apa pluvială. Etelka Lobotka a propus refacerea vechilor scurgeri, care funcţionau foarte bine. În aceeaşi ordine de idei, Gheorghe Şuteu s-a referit şi la situaţia şanţurilor din satul Turnu.

Primarul Petru Antal a descris situaţia stăvilarelor din Pecica, care urmează să fie curăţate în acest an pentru a reface, pas cu pas, vechea reţea de şanţuri necesare conducerii apei în Mureşul Mort.

Modernizarea unor străzi

A urmat apoi prezentarea de către primar a proiectului în valoare de şase milioane de euro referitor la modernizarea străzii 2 şi a străzilor adiacente (lărgire, asfaltare, rigole de scurgere a apei, spaţii verzi etc.), precum şi a celorlalte proiecte aflate în curs de derulare de pe agenda administraţiei locală (extinderea bazei sportive, înfiinţarea de spaţii verzi, montarea de camere de supraveghere).

Deputatul Iustin Cionca le-a mulţumit participanţilor pentru prezenţă şi administraţiei locale pentru iniţiativa de a înfiinţa Sfatul Bătrânilor.

Propuneri pentru liceu

Membrii Sfatului Bătrânilor au propus introducerea specializărilor de „mecanică” sau „agricultură” la liceul pecican, lucru care se va putea realiza doar în cazul în care va exista interes din partea elevilor şi sprijin din partea instituţiilor abilitate, servicii medicale mai multe la Pecica şi introducerea unei curse de autobuz, sâmbăta, între Moara Mică şi piaţă, respectiv Gară şi piaţă, pentru a facilita accesul tuturor pecicanilor.

Viceprimarul Miodrag Stanoiov le-a cerut tuturor să îl contecteze în problemele edilitar-gospodăreşti, orice sesizare fiind un ajutor pentru administraţia locală.

S-a mai discutat despre stâlpii de iluminat din satele aparţinătoare, serviciile de telefonie sau curăţenie publică.

O întâlnire utilă

„Prima noastră şedinţă a fost foarte utilă pentru că am putut dezbate cu persoane cu experienţă problemele oraşului, la care am încercat să găsim şi soluţii, împreună”, a declarat primarul la finalul întâlnirii. Sfatul Bătrânilor se va întruni din nou, peste aproximativ o lună de zile.

Pavel Şinka0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !