La trei zile după furtună: 15 comune fără curent!

De Andreea Pintea
La trei zile după furtună: 15 comune fără curent!
Aproximativ 3.500 de gospodării arădene sunt în continuare fără curent, din cauza defecțiunilor la liniile de medie tensiune, dar numărul celor care stau într-adevăr în beznă este mult mai mare.

Compania de furnizare a energiei electrice, E-Distribuție Banat, clarifică oarecum situația din județul nostru. Astfel, cei de la compania electrică au împărțit avariile consumatorilor arădeni în două categorii: cele cauzate de defecțiuni la liniile de medie tensiune și cele de joasă tensiune. Astfel că deși numărul raportat de gospodării care, la aproximativ 78 de ore de la furtună, sunt încă fără curent, este de aproximativ 3.500, în realitate mult mai mulți arădeni nu au energie electrică. Mai mult, chiar dacă vorbim de 3.500 de consumatori, în realitate mult mai mulți arădeni au de suferit, numărul lor depășind probabil 10 mii – dacă e să calculăm o medie de 3 arădeni per gospodărie.

Iată ce spun reprezentanții E-Distribuție Banat: „Miercuri, 20 septembrie, la ora 12.00, în județul Arad se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică, cu preponderență pe raza a 15 comune, fiind parțial afectate 11 linii de medie tensiune, 63 posturi de transformare și un număr de 3.500 de consumatori (din cauza rețelelor de medie tensiune). E-Distribuție intervine cu 22 de echipe proprii, alături de acestea desfășurându-și activitatea și 9 echipe ale contractorilor. Mai înregistrăm în acest moment cca 900 de sesizări pentru întreruperi pe joasă tensiune, care sunt gestionate tot de echipele noastre”.

În județul Arad, E-Distribuție a contorizat 24 de stâlpi de medie tensiune rupți de furtuna de duminică și alți 50 de stâlpi de joasă tensiune afectați de vânt. Pe lângă stâlpi, au mai fost distruse și izolatoare, conductoare, copaci căzuți pe liniile electrice iar „lucrările pentru remedierea tuturor defecțiunilor se derulează în mod continuu, inclusiv pe parcursul nopților, în vederea reluării alimentării în cel mai scurt timp posibil”.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !