La Vladimirescu, Ziua României sărbătorită anticipat

De Simion Todoca
La Vladimirescu, Ziua României sărbătorită anticipat
Ajunsă la a treia ediție, Gala sportului și culturii-Vladimirescu, a fost dedicată Zilei Naționale a României. Miercuri seara, în ziua Sfântului Andrei, sala de spectacole a Casei de Cultură din Vladimirescu a fost umplută până la refuz de locuitori ai comunei care au venit să participe la sărbătoarea organizată de către Primăria Vladimirescu.

„Cum altfel să ne bucurăm de Ziua României decât arătând dragoste și prețuire față de oamenii care, prin ceea ce au făcut și fac aduc cinste comunei noastre, oameni cu care ne mândrim ? Mai ales, să ne mândrim cu acești tineri minunați, care ne fac cinste și ne asigură că, așa cum spune un vechi cântec, tot ce-i românesc nu piere și nici nu va pieri” spune primarul Ioan Crișan, care, ca de obicei, a fost coprezentator al manifestării.

Premii în reprize

Între „reprizele” de dansuri populare superbe și cântece autentic românești, au fost premiați sportivi de la diferite discipline, de la fotbal la gimnastică, lupte, karate. Au urcat pe scenă echipe de sportivi care sunt mândria comunei, care au adus și vor mai aduce zeci de medalii, dar și „veterani”, cum ar fi Ioan Bogdan, fiu al comunei, fost fotbalist la Corvinul Hunedoara, UTA, la echipa națională, actualmente observator de joc. Alături de el, Denis Giosu, care joacă, de la vârsta de 16 ani, la Bari, în Italia. „Sunt o mulțime de fii ai comunei nostre care au făcut sau fac performanță în sport sau în alt domeniu. Chiar dacă sunt prin alte părți, în țară sau în străinătate, vă rog să veniți să ne vorbiți despre ei, pentru că merită să fie apreciați”, i-a îndemnat primarul Ioan Crișan pe participanți.Care a premiat și echipele de dansuri de „seniori„ și juniori, adevărați „ambasadori” ai tradiției și folclorului românesc în mai multe țări ale Europei.

Ultima „repriză”

Așa cum este tradiția de Ziua Națională, spectatorii au fost tratați, după spectacol, cu fasole la ceaun și cârnați, stropiți, cum se cuvine, cu vin și țuică. Totul, pe „fundalul” asigurat de membrii excepționalului ansamblu folcloric al comunei, „Florile Mureșului”.Evident, ca și la spectacol, nu au absentat superbele cântece din suflet de român, nu patriotarde, de paradă, ci cu adevărat patriotice. O manifestare reușită, marcată de absența totală a oricăror accente electorale, deși până la alegeri mai sunt doar câteva zile.Iar oamenii au apreciat din plin acest lucru.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !