Labirintul Anticorupţie, la Arad

De Ioana Costas
Reactualizat la:
2Comentarii
Labirintul Anticorupţie, la Arad
Arădenii şi-au putut testa cunoştinţele despre infracţiunile de corupţie în Labirintul Anticorupţie.

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) şi Asociaţia Pro Democraţia au organizat în zilele de 14 și 15 noiembrie, un eveniment unic în municipiul Arad –Labirintul Anticorupţie, parte a proiectului internaţional „Plăteşte Zero pentru ce ţi se cuvine”, finanţat de Fundaţia Hanns Seidel România. Activitățile au debutat în 14 noiembrie, la ora 10.00, cu o masă rotundă, având ca temă „Prevenirea corupției – drumul către integritate” ce a avut loc la Instituția Prefectului. La eveniment au fost invitați să participe reprezentanți ai structurilor MAI din judeţul Arad și ai instituțiilor publice locale, implicate în lupta împotriva corupției. Cu această ocazie au fost dezbătute subiecte ce vizează Strategia Națională Anticorupție (SNA) 2016-2020, activitățile de prevenire a corupției desfășurate de către DGA, colaborarea cu ONG-urile, realizându-se și prezentarea proiectului pilot „Etică și integritate organizațională în MAI” și a Labirintului Anticorupție 2016.

Labirintul din mall

Marți, 15 noiembrie, proiectul a continuat cu instalarea Labirintului Anticorupție, o metodă inedită de informare a cetăţenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupţie. Astfel, în incinta Mall-ului Atrium a fost amplasată o construcţie modulară de tip labirint care a oferit cetățenilor posibilitatea să-și consolideze cunoştinţele despre infracţiunile de corupţie şi să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza aceste fapte. Pentru verificarea cunoştinţelor proaspăt dobândite, vizitatorilor le-a fost înmânat un chestionar la care au răspuns identificând varianta corectă în Labirint. Cetăţenii au primit, totodată, materiale informative şi promoţionale cu mesaje anticorupţie.

A cincea ediţie

„Proiectul «Plăteşte zero pentru ce ţi se cuvine» se află la a cincea ediţie, municipiul Arad fiind a șasea destinație în rândul celor 7 localități din țară unde Labirintul anticorupție a fost instalat anul acesta. Suceava, Târgoviște, Giurgiu, Zalău, Miercurea Ciuc, Arad și Craiova sunt localitățile unde se desfășoară proiectul în anul 2016. Cu acest prilej, Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad îndeamnă cetăţenii să fie responsabili și să semnaleze îndată orice faptă de corupție săvârșită de către personalul Ministerului Afacerilor Interne, la linia Telverde anticorupţie 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice rețea de telefonie”, a precizat comisarul şef Vitia Mereanu, şeful DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad.

img-20161115-wa0002 img-20161115-wa0005 img-20161115-wa00062Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor