Lacăt pe Blocul Operator Urologie!

De Diana Dutu
5Comentarii
Lacăt pe Blocul Operator Urologie!
La mai bine de o lună de când a fost închis, Municipalitatea alocă bani pentru igienizarea acestuia.

Blocul Operator Urologie din incinta fostului Spital Municipal Arad este închis de mai bine de o lună de zile! Decizia limitării activităţii acestuia aparţine Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, fiind determinată nerespectarea normelor igienico-sanitare. Anual, aici se realizează aproximativ 1.300 de intervenţii, din care 1.000 sunt endoscopice.

Controlul DSP

„Am dispus reorganizarea spaţiului în care se desfăşoară activitatea Blocului Operator Urologie astfel încât să poată fi igienizate sălile de operaţie. Spaţiile în care se defăşurau intervenţiile chirurgicale din Blocul Operator Urologie necesitau igienizare. Motiv pentru care intervenţiile chirurgicale au fost limitate, desfăşurându-se în Blocul Operator Chirurgie, iar intervenţiile endoscopice se defăşoară într-un spaţiu aflat în actualul Bloc Operator Urologie, ale cărui condiţii de igienă sunt corespunzătoare. Pe structura veche, Blocul Operator Urologie avea trei săli de intervenţie şi toate trei au intrat în programul de igienizare. În acest moment, intervenţiile endoscopice se fac într-un spaţiu care nu a fost utilizat până acum pentru intervenţii – nici chirurgicale, nici endoscopice” – a explicat, pentru Jurnal arădean/ Aradon, dr. Daniela Cîrnaţu, purtător de cuvânt al DSP Arad.

Direcţia de Sănătate Publică nu a impus un termen pentru rezolvarea problemelor de la Blocul operator Urologie, însă a condiţionat redeschiderea acestuia de executarea lucrărilor de igienizare.

Banii vin de la Municipalitate

Aleşii locali vor decide în şedinţa CLM de luni alocarea fondurilor necesare pentru igienizarea Blocului Operator Urologie. E vorba de 200.000 de lei, sumă care a fost solicitată de Spitalul Clinc Judeţean de Urgenţă Arad pentru „reparaţii curente la Secţia de Urologie”.

Potrivit Primăriei, „lucrările care vor fi realizate la Secţia de Urologie, din Piaţa Mihai Viteazul, sunt: schimbarea/ remodelarea circuitelor medicale, schimbarea caloriferelor, implicit a instalaţiei de încălzire care nu a mai fost schimbată de cel puţin 40 de ani, igienizarea şi placarea sălilor de operaţii/ pregătire pacienţi, pregătire instrumentar, modificări interioare în structura uşoară cu pereţi de rigips, reparaţiile tuturor geamurilor secţiei etc.” Când toate acestea se vor fi realiza, Blocul Operator Urologie va redeveni funcţional, iar medicii vor putea opera din nou aici.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor