Lacătul pe "magazinele de vise"

7Comentarii
Lacătul pe "magazinele de vise"
ARAD – Produse etnobotanice în valoare de 5.000 de lei au fost confiscate de poliţişti de la patru ‘‘magazine de vise” din Arad.

Ordonanţa de Urgenţă nr.6 din 10 februarie 2010, prin care a fost modificată legea privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi cea privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, a pus lacătul pe uşa magazinelor de ”vise”. În ziua în care ordonanţa a intrat în vigoare, adică luni, poliţiştii arădeni împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului şi Direcţia de Sănătate Publică au verificat patru astfel de magazine existente în Arad. De aici, oamenii legii au confiscat aproape 500 de grame de astfel de produse în valoare de 5.000 de lei.

Distruse

Poliţiştii spun că în decurs de 10 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă, proprietarul, posesorul şi deţinătorul cu orice titlu al plantelor şi substanţelor prevăzute în tabelele anexă are obligaţia să distrugă pe cheltuiala proprie, cu respectarea prevederilor legale plantele şi substanţele pe care le deţine. De asemenea, cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul plantelor şi substanţelor prevăzute de ordonanţa de urgenţă sunt interzise, în conformitate cu prevederile Legii 143/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

I.C.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor