Lansare de carte: “Poemul de dragoste”, de Traian Ştef

De Iza Pal
Lansare de carte: “Poemul de dragoste”, de Traian Ştef
© FOTO: Iza Pal
Membru al Uniunii Scriitorilor, Filiala Arad, Traian Ştef şi-a lansat joi, 16 martie, cartea “Poemul de dragoste”. Aceasta a apărut la Editura “Şcoala Arădeană” şi se bucură de ilustraţiile artistului arădean Viorel Simulov.

Evenimentul cultural a avut loc în Sala Concordia a Bibliotecii Judeţene “A. D. Xenopol”. În deschidere a vorbit directorul revistei “Familia”, Ioan Moldovan: ”<Poemul de dragoste> este o carte aparent luminoasă, generoasă, monotonă, în sensul că e vorba de dragoste, dar în acelaşi timp este o carte foarte grea, foarte provocatoare, pentru că aşa este dragostea. Dragostea în această carte nu e doar dragostea între el şi ea, fie ei la orice vârstă, fie ei adolescenţi, fie post-adolescenţi. E vorba de o dragoste în sens copleşitor care sigur că atinge, în mod canonic aş zice, noaptea. E o carte pe care doar recitind-o te poţi îndrăgosti de ea cumpănit, cumpătat.”

Prezentarea volumului dar şi a bibliografiei autorului i-au revenit mai apoi scriitorului Horia Ungureanu, pe care îl leagă şi o frumoasă prietenie cu Ştef. Un alt prieten, Gheorghe Mocuţa, a avut şi el o scurtă intervenţie. În încheiere, poemele de dragoste au fost rostite chiar de creatorul lor, însă nu înainte de a adresa câteva mulţumiri:

“La Arad cred că am mai mulţi prieteni decât la Oradea între scriitori, sunt şi mai mulţi scriitori la Arad decât la Oradea. Vă mulţumesc tuturor, îi mulţumesc şi lui Horia în mod deosebit pentru efortul lui, a cam trecut prin bibliografía mea, peste ce s-a scris despre această carte şi despre alte cărţi.”

De menţionat că au fost aduse în faţa cititorilor din Arad şi cele mai proaspete numere ale revistei culturale orădene “Familia”. Între paginile lor, se regăsesc şi scrieri arădene, semnate de Vasile Dan sau Lucia Bibarţ.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !