Lăsați copiii să vină la Mine!

De Vasile Filip
Copiii, în centrul atenţiei
Copiii, în centrul atenţiei
Program special dedicat acestei Zile Copilului, , în Parohia Ortodoxă „Sf. M. Mc. Gheorghe” Aradul Nou.

Ca în fiecare duminică, în Parohia Ortodoxă „Sf. M. Mc. Gheorghe” Aradul Nou, a avut loc și în după amiaza Rusaliilor, întâlnirea cu copii în vederea activității catehetice. Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, programul special dedicat acestei zile, a fost unul deosebit, fiind la prima ediție. Activitatea a început în biserică, prin rostirea rugăciunii „Împărate ceresc” și celorlalte rugăciuni începătoare, de către toți copii. A urmat apoi un concert de cântări religioase susținut de corul de copii al Parohiei și cuvântul de învățătură legat de sărbătoarea „Pogorârii Sfântului Duh”, fiecare copil primind frunze de nuc, simbolul limbilor ca de foc prin care Sfântul Duh s-a coborât la Apostolii Mântuitorului în Ziua Cincizecimii.

biserica 2

În continuare, copiii au fost invitați în curtea bisericii, unde au fost organizate mai multe activități: jocuri în aer liber, desene pe astfalt, jocuri cu baloane, face-painting, întreceri sportive, ateliere de creație, poezie, cântece pentru copii, toate aducând voie bună și multă bucurie pe chipul copiilor. În cadrul activităților și concursurilor organizate, toți copiii prezenți au fost premiați cu iconițe, cărți, rechizite, jucării și dulciuri.

biserica 3

„Scopul activităților organizate fiind implicarea copiilor în viața Bisericii – ne-a spus pr. cons. Gabriel Cosmin Mariș – dobândirea de cunoștințe religioase și de valori morale creștin-ortodoxe dar și dezvoltarea comunității parohiale în spiritul acestor valori, prin responsabilizarea socială față de semeni”.

biserica 4

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul unor buni enoriași ai Parohiei, al asociațiilor: Filantropia Arad, Cetatea Voluntarilor, Club Sportiv Experiența Multisport și al Librăriei Scienta în contextul declarării anului 2015, de către Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii.

Surprize

Copiii s-au bucurat la final de multe suprize și de agapa frățească, pregătite cu multă dragoste pentru ei, de către credincioșii parohiei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !