Legitimitatea nu tine de foame

De Simion Todoca
Legitimitatea nu tine de foame
Dan Voiculescu şi-a exprimat îngrijorarea că, din cauza erodării la guvernare, dar şi a unor divergenţe între membrii ei, USL ar putea să-şi piardă legitimitatea.

Voiculescu spune că Uniunea şi-a câştigat această legitimitate pentru că „şi-a asumat, încă de la formare, însănătoşirea României din 2012 şi ducerea la îndeplinire a speranţelor românilor”. Din păcate, însă, lucrurile nu stau chiar aşa, legitimitatea fiind căpătată în primul rând pentru promisiunea de a distruge din temelii sistemul Băsescu, lucru pe care USL-iştii nu l-au realizat, ratând inclusiv izgonirea lui Băsescu de la Cotroceni. Mai că-ţi vine să crezi că l-au menţinut acolo cu bună ştiinţă, ca să poată da vina pe el pentru că nu sunt în stare „să ducă la îndeplinire speranţele românilor”. Chestia cu „însănătoşirea” României nu este treabă de internist, care îţi dă nişte pastile şi îţi trec durerile, ci de chirurg, care, ca să te „însănătoşească” trebuie să-ţi taie un picior sau o mână sau să-ţi elimine cine ştie ce alt organ.

Reforma unui stat, oricare ar fi el, nu se face atunci când este scufundat în mizerie şi sărăcie, ci atunci când se bucură de o relativă prosperitate, de un anumit nivel de dezvoltare, pentru ca măsurile de reformă să însemne colectarea unui surplus de bunăstare şi nu a strictului necesar supravieţuirii. Oricât de mult te-ar crede românul că trebuie să trăiască acum mai prost, pentru ca peste câţiva ani să o ducă mai bine, aceasta înseamnă că trebuie să accepte să moară de foame. La propriu. Iar dacă mai şi trage cu coada ochiului la cât de „rău” trăieşti tu şi ai tăi, s-ar putea să te întrebe dacă nu ar fi mai potrivit ca el să rămână cu răul lui, adică să supravieţuiască, iar tu să te mulţumeşti doar cu un trai bun, chiar foarte bun, scăzând puţin din huzureala pe banii muritorilor de foame.

Având, împreună, o majoritate zdrobitoare, PSD şi PNL ar putea să reformeze puterea politică, eliminându-i pe toţi cei care nu vor decât să stăpânească ţara, pentru a o jefui sau vinde, după bunul plac. Pentru că doar o clasă politică reformată va putea cu adevărat să reformeze statul. Mai bine spus, să-l formeze, pentru că la ora asta statul nu mai există.

Citat : „Este greu de presupus că poporul va înţelege că trebuie să moară de foame pentru ca tu să huzureşti”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !