Letizia, soţia lui Felipe de Burbon, a născut

Letizia, soţia lui Felipe de Burbon, a născut
Prinţesa Letizia, soţia prinţului moştenitor al Spaniei, Felipe de Burbon, a născut o fetiţă, Leonor, a anunţat casa regală spaniolă.

Naşterea primului copil al cuplului princiar a avut loc la ora 00:46 GMT, a declarat medicul prinţesei, Luis Ignacio Recasens. Naşterea, prevăzută iniţial pentru jumătatea lunii noiembrie, s-a realizat prin cezariană. Bebeluşul cântăreşte 3,540 kilograme şi măsoară 47 de centimetri, iar mama lui se simte bine.

Letizia Ortiz, în vârstă de 33 de ani, însărcinată în opt luni şi jumătate, a fost internată duminică seara într-o clinică privată din nordul Madridului, împreună cu soţul ei. Acesta a asistat la naştere, aşa cum îşi dorea.

Numeroşi jurnalişti şi fotografi au aşteptat mai mult de şase ore în apropierea clinicii, duminică, în ciuda unei ploi torenţiale. Naşterea a fost anunţată la puţin timp după ajungerea la clinică a mamei Letiziei, Paloma Rocasolano.

Spre dimineaţă, prinţul Felipe a ieşit din clinică pentru a împărtăşi emoţiile sale cu jurnaliştii, în ceea ce priveşte evenimentul “cel mai frumos care i se poate întâmpla cuiva”.

“Am fost lângă ea şi momentul naşterii fetiţei a fost ceva excepţional”, a adăugat prinţul moştenitor al Spaniei, declarând că împreună cu soţia sa s-au hotărât asupra numelui de Leonor “pentru că este un nume cu multe legături istorice, dar este de asemenea un nume frumos”.

Leonor va avea titlul nobiliar de Infantă de Spania, Prinţesă de Asturia, de Viana y Gerona, cu rangul de Alteţă regală. Ea este a doua în succesiunea la tron, după tatăl său. Dar ea nu va păstra acest rang decât dacă este copil unic, dacă nu va avea decât surori, sau dacă, în timp, Constituţia Spaniei se va modifica.

Această constituţie, pe care guvernul aflat acum la putere doreşte să o schimbe, prevede pentru moment preeminenţa bărbaţilor la tronul Spaniei.

Leonor este cel de-al şaptelea nepot al regelui Juan Carlos şi al reginei Sofia. Infantele Elena şi Christina, surorile lui Felipe, au născut deja patru băieţi şi două fete.

Felipe de Bourbon, în vârstă de 37 de ani, născut în ianuarie 1968 la Madrid, este cel de-al treilea copil al regelui Juan Carlos. El s-a căsătorit în mai 2004 cu Letizia Ortiz, o jurnalistă de televiziune, divorţată, originară din Oviedo.