Liber la ajutoarele pentru încălzire

De Valentin Goran
2Comentarii
Liber la ajutoarele pentru încălzire
Actele pentru acordarea ajutorului pentru încălzire pot fi depuse la Primăria Arad până pe 15 octombrie.

Iarna bate la ușă și odată cu frigul vin și facturile cu multe zerouri, mai ales pentru arădenii ce locuiesc la bloc și sunt racordați la CET. Şi în acest an, însă, persoanele singure și familiile cu venituri mici pot să solicite, conform legislației în vigoare, ajutorul pentru încălzirea locuinței. Acesta este acordat doar dacă sunt îndeplinite anumite condiții înscrise în „cererea – declarație pe proprie răspundere pentru acordarea unor drepturi de asistență socială”, ne spun reprezentanții Uniunii Locale a Asociațiilor Locative Arad – ULAL.

Până pe 15 octombrie

Cererea și actele doveditoare trebuie depuse la centrele stabilite de Primăria Arad până la data de 15 octombrie. Ulterior datei de 15 octombrie se pot depune cererile oricând în intervalul 1 noiembrie – 31 martie, până la data de 20 a fiecărei luni. În cazul energiei termice, ajutorul poate fi obținut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de până la 786 lei și de persoanele singure cu un venit net mediu lunar de maximum 1.082 lei. În cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni și combustibili petrolieri limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoană este de 615 lei.

Mai multe informații la ULAL

„Ajutorul este acordat pentru principalul sistem de încălzire al locuinței și de el se pot bucura consumatorii de energie termică în sistem centralizat, de energie electrică, de gaze naturale și de lemne, cărbuni și combustibili petrolieri. Stabilirea dreptului pentru ajutoare de încălzire se face prin dispoziție a primarului care se emite o singură dată pentru toată perioada de acordare a ajutorului. Solicitanții pot primi mai multe informații la sediul ULAL Arad, str. Ștefan Cicio Pop, nr. 7”, a declarat Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor