Liber la proiecte europene

De Alin Gherasim
Liber la proiecte europene
© Consiliul Judeţean Arad FOTO: JA
Se deschide sesiunea de depunere a proiectelor cu finanţare europeană pe POR 2014-2020.

Sute de milioane de euro aşteaptă să fie cheltuite de autorităţile din judeţul Arad. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR) anunţă că, în perioada imediat următoare, se deschide sesiunea de depunere a cererilor de finanţare pentru proiecte europene cu finanţare nerambursabilă. Iar judeţul Arad abia aşteaptă acest moment, mai ales că unele drumuri judeţene vor fi modernizate cu ajutorul banilor europeni. „Primele domenii în cadrul cărora se pot depune proiecte în vederea obținerii finanțării prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 sunt drumurile județene și eficiența energetică a clădirilor rezidențiale. Urmează apoi regenerarea zonelor urbane abandonate și neutilizate, patrimoniul cultural, microîntreprinderile și turismul”, au anunţat cei de la ADR. Ghidurile de finanţare pentru sectorul de modernizare a drumurilor judeţene, care ne interesează cel mai mult, vor fi disponibile după data de 12 martie, moment de la care se vor putea depune proiectele. Vorbind la concret, în cadrul POR 2014-2020, Consiliul Judeţean Arad vrea să modernizeze drumul Arad-Şiria-Pâncota-Buteni, Sânpetru German-limită judeţ Timiş şi Secusigiu-limită judeţ Timiş. Acestea sunt proiectele principale, dar există şi o listă de rezerve. Iar cap de listă, cu mari şanse de a primi finanţare, este un proiect care vizează modernizarea a 11 kilometri de drum judeţean pe relaţia DN 69-Fântânele-Vladimirescu-Arad. În fapt, este vorba despre finalizarea centurii municipiului Arad, cu pod peste Mureş, un proiect estimat la nouă milioane de euro.

Şi pe patrimoniu

Infrastructura rutieră nu este singurul segment pe care CJA vrea să prindă bani europeni. În joc intră şi patrimoniul. Cel puţin, parte din el. Pentru că cei de la Consiliul Judeţean vor să reabiliteze cetăţile Şoimoş şi Şiria. Autorităţile vor să facă din cele două cetăţi medievale puncte de atracţie turistică, să amenajeze adevărate muzee în aer liber, totul pe bani europeni. Însă linia de finanţare pentru acest segment se va deschide după data de 25 martie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !