Liber-profesioniştii, 520 de lei lunar pentru CAS

De Diana Dutu
9Comentarii
Liber-profesioniştii, 520 de lei lunar pentru CAS
Contribuţia de asigurări sociale reprezintă 25% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

ARAD. Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Arad aminteşte persoanelor asigurate pe bază de contract de asigurare socială că, în conformitate cu prevederile art.36 din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale pentru persoanele asigurate în baza unui contract de asigurare socială prevăzute la art.6 alin.(2), o constituie venitul lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială, dar nu mai puţin decât valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Prevederi legale

Potrivit art.1 alin.(1) din Hotărârea de Guvern 937 din 7 decembrie 2018, pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, începând cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, se stabileşte la suma de 2.080 lei lunar.

Conform art.138 din Legea 227/2015, privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, cota de contribuţie de asigurări sociale pentru persoanele fizice care au calitatea de angajaţi sau pentru care există obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale este de 25%.

520 de lei pe lună

„Ţinând cont de prevederile legale mai sus menţionate, anunţăm persoanele asigurate în sistemul public de pensii pe bază de contract de asigurare socială al căror venit asigurat înscris în contractul de asigurare socială, încheiat cu Casa Judeţeană de Pensii Arad este mai mic decât valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, că începând cu data de 1 ianuarie 2019, venitul lunar minim asigurat înscris în contractul de asigurare socială este de 2.080 lei, iar cuantumul lunar al contribuţiei este de 520 lei” – precizează Mihaela Vasil, director al CJP Arad.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor