Librăria Corina, 25 de ani de cărţi şi poveşti

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
4Comentarii
Librăria Corina, 25 de ani de cărţi şi poveşti
© Imagini din Librăria Corina
Cărţile au sufletul lor iar în librăria Corina îşi împart viaţa alături de celelalte „surate” de un sfert de veac.

Cea mai veche şi mai cunoscută Librărie din Arad, una dintre primele librării independente din ţară şi una dintre puţinele care mai există, va împlini pe data de 2 decembrie, 25 de ani de la înfiinţare. Dacă credeţi că e ceva banal în această cifră, vă înşelaţi. Pentru că nu-i uşor defel să lucrezi cu cărţile, pentru că numărul cititorilor a scăzut iar interesul pentru tipăritură aşijderea, şi pentru că, o spun chiar cei care au pus suflet în această librărie şi au făcut-o de un sfert de veac să meargă, „cărţile sunt obiecte însufleţite. Ca dovadă, câteodată pică singure din raft, noaptea, când nu e nimeni în magazin.” Sunt vorbele Corinei Moldovan, sufletul Librăriei Corina, care a ales să deschidă o librărie în 1991, după zece ani de lucrat într-un anticariat din Arad. „Am trăit între cărţi. Am crescut într-o casă cu cărţi, cu părinţi şi bunici care citeau şi iubesc nespus cărţile. Nici nu visam la început că o să pot avea propria librărie, că o să se poată întâmpla aşa ceva, că o să pot să-mi fac propria afacere. Apoi, în ’90, când toată lumea era în efervescenţă să deschidă ceva pe cont propriu mi-am spus că ar fi bine să încerc să fac asta.” Şi aşa a început afacerea Corina.

Tot de la Corina am primim şi o informaţie pe care o bănuiam, desigur, dar care tot ne doare: „În anii ’90, oamenii cumpărau mult mai multă carte decât acum. Era un gol în piaţă de carte de psihologie, paranormal, religie – domenii care în vechiul regim erau cenzurate. A fost o dorinţă foarte mare a oamenilor să citească aşa ceva şi în plus să recupereze memorii, jurnale ale unor personalităţi care până atunci n-aveau cum să fie publicate”.

Cu personalităţi

Librăria Corinei Moldovan s-a impus de-a lungul timpului prin diversitatea ofertei şi prin evenimentele culturale organizate cu regularitate. Personalităţi marcante ale vieţii culturale româneşti i-au trecut pragul. Şi chiar dacă în zilele noastre lucrurile s-au schimbat puţin iar oamenii zăbovesc mai puţin prin librărie, Llibrăria Corina a rămas un reper pe piaţa arădeană de carte.

decembrie-1991

Decembrie 1991

dec-19914Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor