Licitaţie la spaţiile verzi, runda a doua

2Comentarii
Licitaţie la spaţiile verzi, runda a doua
ARAD – Primăria scoate a doua oară la mezat contractele de întreţinere a spaţiilor verzi din centru.

Primăria Arad este deja la cea de a doua încercare în demersul de a găsi firme care să se ocupe de întreţinerea spaţiilor verzi din municipiu. Vă reamintim, la finele anului trecut, Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor a dispus anularea licitaţiilor organizate pentru o parte dintre sectoarele scoase la mezat şi, totodată, reorganizarea licitaţiei. La vremea respectivă, din cinci loturi scoase la licitaţie doar pentru două s-a făcut atribuirea.

Verdeaţa din centrul oraşului

Zonele pentru care a fost cea mai mare „luptă” sunt spaţiile verzi din obiectivul III – Aradul Nou, Piaţa Veche, Piaţa Olimp, Subcetate, taluze, poduri, Faleza I, respectiv obiectivul IV – B-dul Revoluţiei, Piaţa Primăriei, toată zona centrală, Piaţa Romană, Piaţa Sârbească, Piaţa Catedralei, Episcopiei, Eminescu, Mărăşeşti, Faleza II, Parcul Reconcilierii, Parcul Eminescu, Parcul Copiilor, Tribunal, Palatul Cultural.

Spaţiile verzi pentru care încă se mai caută firmă de întreţinere, dar care nu au stârnit în trecut interesul ofertanţilor, sunt introduse în Lotul II – Calea 6 Vânători, Gară, Pădurice, Miron Costin, Banu Mărăcine, Piaţa Caius Iacob, Podgoria, Petru Rareş, Iuliu Maniu, Micălaca, Magheru, Faleza IV. La licitaţia de anul trecut a fost depusă numai o singură ofertă, inacceptabilă.

Plantări întârziate?

De menţionat, deşi în caietul de sarcini se precizează clar perioadele de plantat diferite flori sau arbori şi arbuşti foioşi, multe fiind în februarie – martie, deschiderea ofertelor la licitaţie este programată pentru finele lunii martie. Cum contractele se vor semna după trecerea perioadei de contestaţii, există o mare probabilitate ca perioada de plantări să fie mult depăşită.

Până la 17 milioane lei

Pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din municipiul Arad,  pe cele trei loturi menţionate, se va plăti în 2010 o sumă minimă estimată de 1.588.235 lei fără TVA, în condiţiile în care suma minimă disponibilă pentru serviciile prestate pe fiecare lot este de 529.412 lei fără TVA. Municipalitatea a estimat şi o sumă maximă pe care putea-o plăti, în condiţiile în care contractele s-ar prelungi pe un termen de patru ani (fapt permis de legislaţie): 17.647.059 lei fără TVA.

S.B.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor