Licitaţie pentru 350 de parcări din Vlaicu

50Comentarii
Licitaţie pentru 350 de parcări din Vlaicu
ARAD – Primăria a decis să facă pasul hotărâtor: scoate la licitaţie parcările de pe Predeal şi Fluturilor.

Atenţie arădeni! Primăria a decis: va scoate la licitaţie locurile de parcare din cartierul Vlaicu. Şi nu câteva, ci 350 de locuri de parcare. Până la jumătatea lunii mai, arădenii de pe străzile Predeal şi Fluturilor pot să facă cerere pentru a închiria, pe trei luni, şase luni sau un an, cu posibilitatea de prelungire, locul de parcare pe care şi-l doresc iar Primăria îl oferă -fie prin atribuire, fie în urma unei lupte date la licitaţie, în funcţie de numărul solicitanţilor – începând de la preţul de pornire de zece lei pe lună. Anunţul Primăriei Arad, publicat pe pagina de internet a instituţiei sună aşa: „În atenţia locatarilor din zona străzilor Predeal – Fluturilor, cartier VLAICU. Primăria Municipiului Arad anunţă începerea procedurilor de atribuire a locurilor de parcare adiacente blocurilor în zona străzilor Predeal-Fluturilor din cartierul Aurel Vlaicu, conform H.C.L.M. nr. 439 din 28.12.2009 privind aprobarea «Regulamentului de atribuire/licitare a locurilor de parcare în parcările de reşedinţă din municipiul Arad»”. Potrivit Primăriei, licitaţia de acum e doar începutul acestui capitol.

Pentru participarea la procedura de atribuire/licitare a primelor 350 de locuri de parcare, locatarii din această zonă trebuie să depună fie la asociaţiile de proprietari, fie la administratori, fie la Primăria Municipiului Arad, la camera 5, până pe 14 mai, o serie de documente: o cerere tip, care poate fi obţinută de la camera 5 a Primăriei sau de la secţiunea Formulare – Parcări rezidenţiale,  documente privind domiciliul/rezidenţa (adică o copie după buletin sau carte de identitate, act de proprietate, contract de închiriere în imobilul aparţinând asociaţiei de proprietari/locatari, act de donaţie sau moştenire), o copie după certificatul de înmatriculare a autovehiculului/autovehiculelor deţinute în proprietate sau în folosinţă, documente privind dreptul de folosinţă (utilizare) a autovehiculului: contract de leasing, act de donaţie, act de moştenire, contract de comodat. În plus, dacă e cazul, arădenii vor depune şi certificat de încadrare într-o grupă de handicap, dovada că este veteran de război sau beneficiar al Decretului – Lege nr. 118/1990, cupon de pensie (soţ+soţie) pentru acordarea reducerii în cazul pensionarilor. Cei care vor să liciteze locurile de parcare ale Primăriei Arad trebuie să depună şi o declaraţie pe proprie răspundere că nu deţin garaj amplasat pe domeniul public.

O procedură contestată

Licitaţia locurilor de parcare dintre blocuri a fost criticată de opozanţi şi de parte dintre arădeni, pe motiv că Primăria Arad nu oferă prea multe în schimbul banilor ceruţi sau că oricum locurile de parcare nu sunt suficiente iar licitaţia va crea probleme atât pentru cei care îşi cumpără locul de parcare cu pricina, cât şi pentru alţi arădeni (vecini, cei care lucrează în zonă, prieteni care vin în vizită). Unele dintre nemulţumirile formulate de arădeni au fost cuprinse în conţinutul final al hotărârii care stă la baza licitaţiei, aşa cum este cazul achiziţionării de către Primărie a sistemelor de blocare a parcărilor. Altele vor fi descoperite pe parcurs, odată ce această procedură îşi va intra în pâine.

Licitaţie pentru 2.000 de parcări

Reprezentanţii Primăriei Arad susţin că Municipalitatea intenţionează să scoată la licitaţie, până la finele acestui an, nu mai puţin de 2.000 de locuri de parcare dintre blocuri. Arădenii şi le vor putea închiria pe trei luni, şase luni sau un an cu posibilitatea de prelungire, dacă fac dovada că sunt pe mai departe proprietarii acelei maşini şi că locuiesc, pe mai departe, în blocul cu pricina. Cei care vor beneficia în schimbul banilor de un loc de parcare vor primi de la Primărie, imediat după procedura de atribuire sau licitaţie, dispozitivele de blocare.

JA- A.B.D.50Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor