Licitaţie pentru canal

12Comentarii
Licitaţie pentru canal
Arad – Programul de canalizare a cartierelor Gai, Bujac şi Sânicolaul Mic a intrat în linie dreptă. Primarul Gheorghe Falcă a anunţat, ieri, că Banca Mondială (BM) a lansat cererea de ofertă pentru executarea lucrărilor la proiectul de canalizare în zonele respective. Primaria Arad Video

„În urma unor negocieri pe care le-am avut cu adjunctul pentru Europa al Băncii Mondiale am primit documentaţia. Anunţurile de licitaţie fără precalificare vor putea fi consultate pe site-urile Primăriei şi BM”, a declarat Falcă.

În total vor fi organizate trei licitaţii, pentru fiecare cartier în parte. Firmele interesate vor putea depune ofertele în termen de 45 de zile, acestea urmând să fie deschise în 10 decembrie. Înainte de această dată însă, la mijlocul lunii noiembrie, reprezentanţii Băncii Mondiale vor da o raită pe la Arad, unde împreună cu autorităţile locale şi cu responsabilii firmelor ce-şi vor depune oferte, vor efectua o vizită în teren, pentru a vedea la faţa locului ce este de făcut. Cât despre caietele de sarcini, acestea vor ajunge la Arad săptămâna aceasta, urmând ca începând de săptămâna viitoare să poată fi achiziţionate.

Falcă, optimist

În ceea ce priveşte demararea lucrărilor, primarul este optimist, acesta spunând că speră să înceapă în martie.

„Preconizăm semnarea contractului pentru luna februarie şi sper că în martie vor începe lucrările, dacă nu vor apărea incidente. Trebuie să ştiţi însă că procedurile sunt stabilite de Banca Mondială. La finalizarea investiţiei, canalizarea din Arad va fi realizată în proporţie de 94%, asta în care, la începutul mandatului procentul era de doar 60%”, a mai spus primarul.

Lucrările urmează să dureze 30 de luni, „asta, în condiţiile în care nu vor fi oferte în care timpul să fie mai scurt”, a precizat Falcă.

În cadrul acestui proiect, în valoare de 50 de milioane de Euro, vor fi realizaţi 80 de kilometri de reţea de canalizare menajeră şi pluvială, dar vor fi modernizate şi străzile şi trotuarele din cele trei cartiere.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, Aradul este singurul oraş din ţară, în afară de Bucureşti, în care BM finanţează modernizarea urbană. Cât despre împrumut, 80% din bani nu vor fi rambursaţi de municipalitate, ci de către Ministerul Finanţelor.

L.Ş.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor