Licitaţie pentru Pădurice

15Comentarii
Licitaţie pentru Pădurice
ARAD – Firmele se bat pentru a realiza proiectul tehnic de reabilitare a zonei lacului de la Pădurice.

47.750.650 lei adică 13.264.069 euro. Un motiv numai bun pentru ca mai multe firme din Arad să se bată pentru a obţine contractul în funcţie de care vor fi cheltuiţi aceşti bani. Banii sunt destinaţi, pe hârtie, pe moment, reamenajării Parcului Pădurice iar lupta s-a dat, în această săptămână, pentru contractul de executare a proiectului tehnic care va sta la baza acestei lucrări. Totul a pornit de la un studiu de fezabilitate votat de aleşi în acest an, care propune reconfigurarea Parcului Pădurice.

Studiul de fezabilitate votat deja prezintă propuneri pentru următoarele direcţii:„ remodelarea aleilor parcului existent cu optimizarea fluxurilor de circulaţie şi refacerea pavimentului şi bordurilor acestuia într-o manieră decorativă, reabilitarea parapeţilor circulaţiilor pietonale, tratarea decorativă a bordurilor lacului, ambientarea cu mobilier urban, amenajarea unui loc de joacă pentru copii, reabilitarea peisageră a parcului existent prin toaletarea vegetaţiei existente şi plantarea de material dendrologic nou,  iluminarea ambientală a aleilor parcului, mutarea fântânii existente pe râul Mureş, în locaţia dintre podul Decebal şi podul de pontoane şi amplasarea unei fântâni muzicale pe locaţia fostei fântâni etc”.

Investiţiile

Studiul merge şi mai departe şi vorbeşte de fântâna arteziană muzicală, care va fi formată „dintr-un ansamblu plutitor ce va conţine pompe submersibile, duze, electrovalve, ţevi şi fitinguri, lămpi subacvatice, sistem de plutire şi fixare pentru aceste echipamente”, dar şi de amplasarea bustului lui Corneliu Coposu în parc.

Se vorbeşte aici de faptul că drumul de acces către Casa Sindicatelor va fi realizat din pavaje cu dale din granit antderapant, că  aleilor şi trotuare pietonale vor fi din pavaj decorativ flamat, că aleile secundare vor fi realizate din dale de beton şi, desigur, că aici va fi amplasat Monumentul Marii Uniri de care nimeni nu mai vorbeşte acum.

Primăria va anunţa în curând firma care va realiza proiectul tehnic al acestei investiţii, ultima etapă până la realizarea  lucrării.

Bani şi timp

Suma necesară unui astfel de proiect a fost deja indicată în studiul de fezabilitate, fiind calculată la 47.750.650 lei
(13.264.069 euro) iar durata de realizare a investiţiei 20 de luni. În proiect se mai arată că finanţarea obiectivului de investiţie se face din fonduri de la bugetul general şi din alte surse atrase.

A.B.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor