Licitaţie pentru „Sfânta Treime”

6Comentarii
Licitaţie pentru „Sfânta Treime”
ARAD. Monumentul „Sfânta Treime” va fi restaurat şi reamplasat, costurile estimate depăşind 100.000 de euro.

Administraţia locală a anunţat organizarea licitaţiei pentru executarea lucrărilor de reamplasare a monumentului „Sfânta Treime” de piatră şi de restaurare a elementelor sale „datorită stării de degradare în care se află acestea”. Licitaţia va avea loc la finele lunii decembrie, iar suma pusă la dispoziţia constructorilor este de 431.451,61 lei. 

Monumentul „Sfânta Treime” este amplasat pe Calea Timişorii nr.31-37, iar specialiştii susţin că nu este în prezent pus în evidenţă, dimpotrivă, este chiar o „piedică în circulaţia pe drumul naţional Arad – Timişoara”.

„În zona studiată pentru mutarea monumentului, funcţiunea predominantă este cea de circulaţie şi este amplasată în partea dreaptă a liniilor de tramvai de pe Calea Timişorii, în sensul intrării în oraş. În parcul din faţa Bisericii Catolice sunt amplasate două monumente, Monumentul „Eroilor căzuţi în Primul Război Mondial” şi Troiţa care este amplasată în axul Bisericii Catolice. Monumentul este într-o stare foarte degradată, expusă la gazele de eşapament, care au erodat piatra. Prin urmare, se propune restaurarea elementelor acestuia de către specialişti”, se precizează în caietul de sarcini.

În locul Troiţei

Monumentul va fi amplasat în parcul situat în faţa Bisericii Catolice, după ce va fi mutată Troiţa.

„În jurul monumentului va fi montat pavaj ornamental din andesit gri antiderapant, respectiv pavaj din piatră cubică. Gardul ornamental va fi restaurat, la fel şi stâlpii din piatră sculptată. În faţa monumentului se vor amplasa trei bănci „realizate din piatră de Başchioi şi lemn de stejar lăcuit cu lac pentru bănci”, se arată în documentaţia de licitaţie.

Iluminat arhitectural

Monumentul va fi iluminat arhitectural, iar toată zona va fi reamenajată cu zone verzi, plantaţii, mobilier urban, în calcule întrând şi trotuarul din faţa bisericii şi a casei parohiale.

JA – S.B.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor