Limba germană cu plăcere

Limba germană cu plăcere
„Să învățăm limba germană cu plăcere” este concursul derulat la Liceul German din Arad, săptămâna trecută.

Elevii Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” au fost stimulați și impulsionați să participe la un concurs care să demonstreze, într-un final, că limba germană nu e chiar atât de înfricoșătoare precum pare și că oferă multiple posibilități de a „te juca” cu ea, de a-ți exprima personalitatea și creativitatea.

Concursul de creativitate „Deutsch lernen macht Spaß” („Să învățăm limba germană cu plăcere”) s-a adresat atât elevilor de gimnaziu, cât și celor de liceu. Organizatori au fost profesorii catedrei de limba germană, cu sprijinul direcțiunii și al coordonatorului de programe și proiecte educative.

Elevii claselor de gimnaziu și-au prezentat tema aleasă, fie printr-un afiș, fie prin scenete și materiale powerpoint, cretivitatea fiind, alături de exprimarea în limba germană, criteriul cu cel mai mare punctaj. Majoritatea elevilor au ales să lucreze în echipă, dezvoltându-le și această competență.

La gimnaziu, au obținut cele mai bune rezultate echipele Olariu Alex – Banc Albert (clasa a V-a), Chiș Sonia – Savin Anastasia (clasa a VI-a), Lupșa Iana – Cîta Patrick (clasa a VII-a) și Aştefănoae Andreea – Nicolaescu Iulia – Elisa Petcuţ (clasa a VIII-a).

Liceenii s-au întrecut în idei originale, sub îndrumarea profesoarei Adina Șerb. Cei din clasa a X-a au pornit de la o nuvelă polițistă – „Das Fräulein von Scudery” de E.T.A. Hoffmann – parodiind-o sub formă de pantomimă, teatru radiofonic, film de scurt metraj sau revistă. Ei au demonstrat cum se pot juca cu un text, de unde se pornește și la ce se poate ajunge. Grupul din clasa a XI-a și-a pus o problemă de viitor: timpul zboară și elevii de azi vor ajunge părinții de mâine. Astfel, ei au început să cântărească avantajele „Școlii Germane” și au făcut pe această temă un filmuleț. Câștigătorii secțiunii „Liceu” au fost echipa Diana Codrean – Giulia Rieger – Radu Fizedean – Leon Schmidt. Toți participanții au primit diplome, iar câștigătorii s-au bucurat și de o răsplată financiară, oferită cu sprijinul unor entități private.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !