Linie nouă pe strada Pădurii

De Diana Dutu
5Comentarii
Linie nouă pe strada Pădurii
4 milioane de euro pentru linia de tramvai de pe strada Pădurii. Pentru acest proiect, Municipalitatea speră să obţină finanţare europeană.

Aleşii locali au aprobat, luni, cu unanimitate un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico – economice a obiectivului de investiție: „Actualizare S.F. – Refacție linie cale de tramvai și a rețelei aeriene de contact aferente în municipiul Arad- tronsonul IV – strada Pădurii (între str. Abatorului și str. Condurașilor)”. Este vorba despre o investiţie de 18.211.233,45 de lei (aproximativ 4 milioane de euro) pentru care Municipalitatea intenţionează să obţină finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional. Proiectul vizează reabilitarea a 3,2 kilometri de cale simplă de tramvai, cu opt staţii (peroane). Potrivit indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei, lucrările ar urma să se realizeze în 16 luni.

De ce?

„În prezent, o parte din linia de tramvai și rețeaua aeriană de contact aferentă este reabilitată (axa Nord –Sud a orașului pe ruta Făt Frumos – Centru – Calea Timișorii), dar pentru a putea utiliza vagoane moderne, cât și pentru siguranța circulației este necesară reabilitarea întregii rețele de linii de tramvai și a rețelei de contact aferente.

Se dorește depunerea acestui Studiu de fezabilitate, pentru obținerea finanțării nerambursabile a obiectivului prin Programul Operațional Regional 2014-2020 axa 4. În vederea respectării criteriilor de eligibilitate cuprinse în Ghidului solicitantului conform căruia este necesară respectarea unor cerințe, se impune actualizarea vechii documentații tehnico-economice pentru obiectivul «Refacție linie cale de tramvai și a rețelei aeriene de contact aferente în municipiul Arad» și împărțirea pe tronsoane a acestuia (tronsonul I, tronsonul II, tronsonul III, tronsonul IV), dintre care acest tronson IV – strada Pădurii (între str. Abatorului și str. Condurașilor) a fost selectat și prioritizat conform Documentației Justificative pentru Fonduri Europene Structurale de Investiții (DJFESI) și face parte dintr-un proiect complex” – se arată în expunerea de motive care însoţeşte proiectul de hotărâre CLM.

„Buclă închisă”

„Astăzi în Consiliul Local, am aprobat studiul de fezabilitate pentru modernizarea căii de rulare a tramvaiului pe strada Pădurii. Acest proiect va avea o valoare de peste patru milioane de euro şi va avea susţinere financiară europeană. Odată cu aprobarea acestui proiect, pachetul arădean va merge la evaluarea Agenţiei de Dezvoltare Regională şi sperăm ca, după finalizarea evaluării, să avem anul viitor procedura de licitaţie şi să închidem bucla de circulat cu tramvaiul având o cale de rulare modernă. Aşa cum se ştie, Cocorilor este reabilitată, zona Dornei-Preparandiei este reabilitată, zona Conduraşilor-Kogălniceanu este reabilitată şi rămâne să reabilităm prin aceste fonduri europene strada Pădurii şi atunci întreg inelul poate să primească tramvaie moderne. Tot în şedinţă de Consiliu, în urmă cu câteva săptămâni, am aprobat licitaţia pentru achiziţionarea a 28 de tramvaie moderne. De aceea, noi trebuie să urgentăm finalizarea infrastructurii de tramvai pentru a putea folosi tramvaiele moderne pe această infrastructură nouă” – a declarat primarul Gheorghe Falcă, după şedinţa ordinară a CLM de luni, 16 iulie.

Taguri: , , , ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor