Lipsa dinților poate să îți afecteze sănătatea!

Reactualizat la:
Lipsa dinților poate să îți afecteze sănătatea!
ADVERTORIAL. Modul în care mesteci, vorbești și fizionomia feței sunt direct influențate de pierderea unuia sau mai multor dinți. De aceea, implantul dentar una dintre cele mai bune variante pentru a înlocui dinții lipsă și a-ți menține dentiția completă.

Medicii stomatologi din cadrul clinicii Ayadent Premium, ne spun ce înseamnă de fapt pentru organismul nostru lipsa dinților și de ce implantul dentar începe să fie tot mai căutat și în Arad.

Ce efecte negative are lipsa dinților?

Toți cei care au lipsă cel puțin un dinte au observat că după câțiva ani, locul unde a fost se face tot mai mic, că dinții învecinați „migrează” să acopere golul. Acest lucru se întâmplă deoarece osul mandibulei începe să se demineralizeze și să se resoarbă. Structura feței începe să se modifice astfel: buzele devin mai subțiri și retrase spre interior, apar riduri în jurul gurii și pe obraz, dimensiunea verticala a feței se reduce. Adică, întreaga față ajunge să fie îmbătrânită, de cele mai multe ori înainte de vreme, numai din cauza lipsei dinților din față sau din spate.

Pe lângă modificările la nivelul feței, sunt deloc de neglijat modificările la nivel bucal. Un dinte lipsă face ca în timp, dinții vecini să migreze pentru a acoperi golul, schimbându-și astfel poziția corectă. Rezultă astfel dezechilibre ale mușcăturii care se pot agrava prin afectarea musculaturii masticatorii sau a articulației temporo-mandibulare. Pacientul va simți oboseală musculară și dureri nejustificate în regiunea capului, cât și un permanent disconfort la nivelul danturii.

În plus, dinții care migrează să acopere golul vor reține mai ușor placă bacteriană și tartru, ceea ce poate duce la carii cu complicații, cât și la boala parodontală.

Implantul dentar – soluția cea mai apropiată de dintele natural

Pentru înlocuirea unuia sau mai mulți dinți, soluția cea mai bună este implantul dentar. Acesta se apropie ca funcționalitate și aspect de dinții naturali, pacientul neavând senzația de „dinte artificial”. Implantul, asemenea unei rădăcini dentare naturale, “stimulează” pozitiv osul și îi păstrează integritatea, astfel prevenind demineralizarea lui.

Este recomandată vizita la stomatolog o dată la 6 luni pentru a controla starea întregii danturi și a implantelor.

20729296_475808736118745_3131007590749318109_n

De ce implant dentar?

Cel mai important argument este faptul ca implantul dentar nu implică sacrificarea altor dinți sănătoși.

Pentru unul sau doi dinți alăturați pierduți, cea mai bună soluție este implantul. O variantă pentru înlocuirea mai multor dinți lipsă este dată de implantele multiple care să înlocuiască acei dinți sau crearea unei punți dentare ancorate de 2 implante. Astfel se elimină problema principală a punții – sacrificarea dinților naturali și complicațiile aferente acestora.

Mai mult, implanturile dentare au o durata de viata mult mai ridicata prin comparatie cu alte solutii stomatologice de inlocuire a dintilor lipsa, imbunatatind dictia si reproducand in proportie de circa 95% capacitatea naturala de a musca si a mesteca.

20841893_478319975867621_5360022589586297419_n

Fie că îți lipsește unul sau mai mulți dinți, echipa de medici specializați în implantologie de la Ayadent Premium te va ajuta să îți recapeți sănătatea dentară.