Liste de aşteptare de până la şapte luni pentru un RMN la Arad!

De M.B.
11Comentarii
Liste de aşteptare de până la şapte luni pentru un RMN la Arad!
Patru centre medicale din Arad fac examinări RMN, însă la toate s-au deschis liste de aşteptare pentru trimiterile de la medic, pentru că fondurile de la stat au fost consumate.

Arad. Centrele de imagistică medicală care fac examinări RMN nu mai au fonduri şi sunt nevoite să îşi amâne pacienţii. Cei care au trimiteri şi vor să beneficieze de plata acestor examene medicale prin Casa Asigurărilor de Sănătate sunt nevoiţi să aştepte şi şapte luni pentru a fi primiţi.

Patru centre

În judeţul Arad, examene RMN se pot face în trei centre medicale private, dar şi la ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU). Totuşi, numărul mare de cereri face ca fondurile să fie consumate rapid, astfel că pacienţii sunt puşi pe listele de aşteptare. După o verificare telefonică a situaţiei programărilor, am aflat că cel mai mult se aşteaptă la Centrul de Diagnostic Imagistic Affidea (Micălaca 300), unde pacienţii sunt informaţi că abia peste şapte luni pot fi primiţi. La Medlife Genesys Arad şi Infomedica Arad se aşteaptă pe liste până în noiembrie – decembrie.

În cazul ambulatoriului SCJU Arad, programările se fac doar la ghişeu şi doar o zi pe lună, respectiv în 18 septembrie pot merge cei interesaţi. Reprezentanţii spitalului spun că, şi în acest caz, pacienţii sunt trecuţi pe liste de aşteptare, iar rândul le vine în două-trei luni, în funcţie de numărul cererilor ce vor fi înregistrate.

Fonduri suplimentate

Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Arad, Gheorghe Domşa, spune că în acest an fondurile alocate celor patru contractanţi pentru imagistică RMN vor fi mai mari decât anul trecut. Astfel, în 2018 s-au alocat 3,9 milioane de lei, sumă care a fost deja alocată şi în acest an, dar care va fi suplimentată în următoarea perioadă.

Costuri mari

Nemulţumirea pacienţilor este legată de faptul că, pentru a putea face examenul RMN atunci când au nevoie, trebuie să plătească sume foarte mari, dacă nu vor să fie trecuţi pe listele de aşteptare. Preţul porneşte de la 480 de lei şi poate ajunge la 800 de lei, în funcţie de clinică şi de zona corporală examinată. Dacă se folosesc şi substanţe de contrast, preţul poate fi chiar mai mare.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor