„Locomotiva Jazz – cu vagoane din România”

„Locomotiva Jazz – cu vagoane din România”
ARAD – Vineri, 29 ianuarie 2010, de la ora 20.00, la Kultea Klub ICR Budapesta efectuează prima cursă pe 2010 a Locomotivei Jazz, cu vagoane din România. Călătoria muzicală va fi asigurată de către Luiza Zan şi Sorin Romanescu, din România.

Luiza Zan a câştigat premii de interpretare, atât naţionale cât şi internaţionale, printre care în 2003 premiul special al juriului la concursul “Shure Montreux Jazz Voice Competition” în cadrul Festivalului international de jazz de la Montreux iar în 2004 la Bucureşti un premiu al confirmării valorice în cadrul galei premiilor jazz-ului românesc. A susţinut concerte şi workshopuri de jazz cu saxofoniştii Rick Condit (USA), Jurgen Bothner (Germania), Soweto Kinch (Anglia), pianiştii Armen Donelian (USA), Geri Allen (USA), trompetistul Tom Kirkpatrick (Italia) şi 4Given. În 2008 a reprezentat România la Jazztergom (Esztergom) la invitaţia ICR Budapesta.

Sorin Romanescu a absolvit Academia de muzică din Bucureşti (pedagogie muzicală) şi Institutul Politehnic. Este un reputat chitarist, premiat ca „Muzicianul anului 2008 în Jazzul românesc”. Debutează în 1991 ca muzician de jazz la Festivalul de jazz de la Sibiu cu trupa “The Newcommers”. Susţine concerte de club şi este prezent la festivaluri de jazz din ţară alături de muzicieni din toate generaţiile: pianiştii Marius Popp, Johny Răducanu, Mircea Tiberian, Romeo Cozma, Lucian Ban (alături de care a înregistrat în SUA albumul “Romanian-American Jazz Suite”). În 2008 efectuează în Europa şi SUA un turneu de promovare a CD-ului “Romanian-American Jazz Suite”.

Luiza Zan şi Sorin Romanescu se alătură mai multor muzicieni români de valoare, invitaţi în 2009 de ICR Budapesta să improvizeze în cadrul Locomotivei Jazz: Pedro Negrescu, Cristina Pădurariu, Ramona Horvath, Jancy Korossy, Mircea Tiberian, cvartetul Lucian Nagy, Johnny Bota, Lică Dolga şi Berti Barbera.

V.F.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase