Locuiești la apartament? Specialiștii ne sfătuiesc să ne orientăm de acum, spre casele noi!

Reactualizat la:
Locuiești la apartament? Specialiștii ne sfătuiesc să ne orientăm de acum, spre casele noi!
Conform celor mai recente studii, și în Arad, ca și în toate orașele dezvoltate se manifestă un nou trend. Proprietarii de apartamente aleg tot mai mult să se mute la casă. De ce sunt casele noi mai avantajoase vorbim astăzi cu domnul Dorin Cura, director marketing vânzări Romana Residence Arad, noul cartier de case din zona Grădiște.

Domnule Dorin Cura, care sunt tendințele pieței imobiliare în Arad, acum în 2015?

Într-adevăr analizele noastre ne arată că și arădenii încep să își dorească într-un număr tot mai mare, să locuiască la casă. De ce? La casă avem foarte multe beneficii care ne fac viata mai frumoasa, avem gradină și un spațiu verde propriu, de care ne bucurăm împreună cu familia şi prietenii, aer curat, intimitate și siguranță. Este suficient să ne imaginăm copiii jucându-se în fața blocului supuși atâtor pericole sau pe de altă parte în gradina proprie sau in fața casei, într-un cartier nou unde beneficiază de cel mai ridicat grad de siguranță. În plus, aici în Romana Residence avem prevazute locuri de joaca, spații de plimbare și o lizieră autentică spectaculoasă care te încarcă cu energie și bună dispoziție.

Multă lume se ferește de casă datorită așa ziselor cheltuieli mari cu întreținerea. Așa să fie oare?

Cartierul nostru este locuit deja din septembrie 2014 iar familiile care au trecut de prima iarnă s-au declarat foarte încântate de faptul că totalul cheltuielilor lunare: gaz, electricitate, apă curenta, internet, cablu tv au fost de maxim 520 lei în lunile ianuarie și februarie, cea mai friguroasă perioadă a iernii. În plus, vorbim de case spațioase cu 3 dormitoare, 2 bai, sufragerie, bucătărie, dressinguri, holuri.

Cu alte cuvinte, noile tehnologii de construcție și izolare termică pe care le folosim garantează un consum redus de gaz. Și vă mai spun ceva, dezavantajul de a locui, de exemplu, la apartament, se referă și la rețele de utilități vechi şi depășite, cu pierderi imense. Aici la noi în cartier, acordăm o mare atenție rețelelor de utilități, fiind toate subterane și de cea mai bună calitate, fără nici o pierdere.

Și totuși cât plătim pentru a ne muta într-o casă noua?

Dacă până acum costul de achiziție al unei case era, de regulă, mai mare decât în cazul unui apartament, aici în Romana Residence prețul este unul mai mult decât corect. Spre exemplu, modelul de casă individuală Alma, o casă extraordinar de frumoasă are prețul de 497,45 euro / mp construiți. Este un preț foarte bun ținând cont de faptul că un apartament nou, cu suprafață mai mică si fără multe din avantajele oferite de o casă. are prețul de peste 600 euro/mp, la același grad de finisare. Nu mai vorbim de faptul că, la apartament mai ai nevoie și de un loc de parcare care te mai costă peste 3000 euro comparativ cu casele noastre unde primești un carport acoperit de minim 16 mp, inclus în preț. Avantajele pe care le oferim noi sunt superioare oricărei alte alternative. Aici în Romana Residence valoarea casei va fi mereu în creștere, nu își va diminua valoarea odată cu trecerea timpului, ca si in cazul apartamentelor, ci va crește proporțional cu zona pe care noi o dezvoltăm si cu plus valoarea adusa de fiecare proprietar prin personalizarea casei.Blocul ramane bloc, nu-i poti da viata ca si unei case.

Domnule Dorin Cura, care este cel mai important aspect de care să ținem cont când alegem casa?

Atunci când te muți la casă, doar 3 lucruri sunt importante. Primul element de luat în calcul este locația. Romana Residence se mândrește din aceste punct de vedere cu cea mai bună locație pentru un cartier de case nou dezvoltat din Arad. Te muți la casă însă rămâi în oraș și continui să ai același confort pe care l-ai avea și în centrul orașului. Al doilea aspect este să ai siguranța că beneficiezi de un preț corect dat de prețul per metru pătrat al construcției. Nu în ultimul rand, satisfacția de a oferi fiecărui membru al familiei fericirea creată de bucuria copilului de a avea un cățel, de satisfacția soției pentru îngrijirea florilor din grădina proprie și delectarea soțului pentru un grătar pe cărbuni în propria curte! Vă invităm sa descoperiți aceste avantaje în cartierul Romana Residence. Biroul nostru de vânzări este deschis zilnic de luni până vineri, între 09.00 și18.00 astfel vă așteptam cu multă plăcere să ne vizitați și să va familiarizați cu cartierul nostru..

www.romanaresidence.ro / 0728 458 458 / 0736 300 400