Lovitură de teatru în CLM

5Comentarii
Lovitură de teatru în CLM
Lovitură de teatru în CLM
ARAD – Consilierii liberali au refuzat să voteze proiectul Primăriei, prin care aceasta prelua ştrandul.

Scandal cât casa în şedinţa Consiliului Local de ieri. Iar motivele au fost cu zecile: de la bugetele şi problemele cu care se confruntă mai toate societăţile subordonate CLM, la problema vânzării de tip Elecon a Salubrităţii, sau la salariu de un miliard al directorului TOP. Şi până la amânarea votării recursului în cazul procesului pentru terenul fabricii de zahăr, la voturile care nu au ieşit mai niciodată la numărătoare (deşi schimbau definitiv soarta proiectului) sau până la părăsirea sălii de către un consilier local; toate acestea s-au regăsit în şedinţa de ieri.

Consilierii Opoziţiei au criticat tot ce se putea critica, timp în care liberalii şi democraţii şi-au dat arama pe faţă: nu se mai înţeleg şi nu au de gând să voteze la comun proiectele de hotărâre. Liberalii au administrat însă o lecţie de zile mari Primăriei şi consilierilor PD.

Cu buzele umflate

Cei cinci consilieri liberali au votat împotriva unuia dintre proiectele controversate puse pe masa aleşilor şi, ca atare, preluarea ştrandului de către Primărie nu va avea loc acum. Amendamentul propus de consilierul Gheorghe Schill, de amânare a preluării ştrandului până în toamnă, după sezonul estival, a trecut de aleşi. Liberalii au precizat din prima că nu vor vota proiectul în forma propusă de Primărie. La baza deciziei a stat şi faptul că AGA de la GCA nu a luat nici o hotătâre în privinţa preluării în gestiunea Municipiului a mijloacelor fixe aferente ştrandului. „Nu vreau ca CLM să fie vinovat pentru ce se întâmplă pe ştrand”, a punctat Schill, iar 13 consilieri s-au arătat de acord cu această afirmaţie. Leontin Aslău, devenit vocea comercianţilor de la ştrand, a luat şi el cuvântul şi a precizat faptul că nu este oportună preluarea bazei de către Primărie acum, la distanţă de o lună de începerea sezonului estival şi că cei de la ştrand sunt de acord ca baza să fie gestionată pe mai departe de GCA. Lovitura dată Primăriei este cu atât mai mare cu cât, nu mai departe de ieri, executivul anunţa faptul că proiectul va trece de aleşi.

Miliardul de la TOP

Situaţia din pieţe a fost şi ea îndelung dezbătută de consilieri, închiderea bazarului din Piaţa Mică, vechiul proiect de ridicare a mall-ului şi salariu de un miliard al directorului TOP (ce se regăseşte şi în bugetul din 2007) fiind motive suficiente ca mai toţi aleşii să-şi spună cu voce răspicată părerea. Schimbări nu au operat însă nici în bugetul TOP, nici în privinţa situaţiei pieţarilor şi nici în bugetele celorlate societăţi, cu toate că s-a propus amânarea votării bugetului GCA şi Salubrităţii. Doar CET a rămas fără buget, din cauza neînţelegerilor dintre sindicat şi conducere.

Mina de aur

Zeci de comentarii au avut loc şi în privinţa privatizării Salubrităţii, deşi aici taberele au fost cu totul altele. Opoziţia a acuzat faptul că în spatele acestei privatizări ar putea sta o afacere de genul celei de la Fabrica de Zahăr, deoarece odată cumpărată societatea (la preţ mic), cumpărătoul va cere să i se vândă şi terenul de sub aceasta (la preţ preferenţial, desigur). Apoi, liberalii nu au reuşit să se înţeleagă între ei: o parte din liberali (susţinuţi de democraţi) au cerut ca Salubritatea să se vândă prin licitaţie deschisă cu strigare, în timp ce Ovidiu Moşneag şi alţi consilieri au mers pe variantele indicate în expertiza făcută. În cele din urmă, propunerea din proiect, susţinută de Ovidiu Moşneag, a fost votată de cei mai mulţi consilieri, poate şi pentru faptul că s-a invocat că, în orice moment, un furnizor al Salubrităţii poate cere lichidarea acesteia.
Şedinţa a fost una dintre cele mai aprinse din ultimii ani şi mai haotică. A debutat, de pildă, în absenţa preşedintelui de şedinţă (Rodica Borza s-a autopropus pentru fotoliul liber). Acuzele au fost dintre cele mai grave, iar neînţelegerile aşişderea. Coloman Edeleni a părăsit chiar şedinţa, supărat de atitudinea preşedintelui de şedinţă.

A.B.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor