Luca: „Mereu am reprezentat sfera civilă”

De B.B.
1Comentariu
Luca: „Mereu am reprezentat sfera civilă”
© Ciprian Luca
Independentul Ciprian Luca spune că experienţa politică l-a ajutat să reprezinte cu succes societatea civilă.

Ciprian Luca și-a anunțat candidatura ca independent în cursa pentru Primăria Aradului, susținut de Alianța pentru Arad (APAR), formată din filialele arădene ale Partidului România Unită și Uniunii Creștin Democrate din România precum si de Partidul Social Românesc(PSRO). „Am decis să mă implic în această cursă electorală deoarece consider că am destule atu-uri pentru a deveni primarul de care Aradul are nevoie. Am copilărit în cartierul Aradul Nou, unde am simțit din plin tradiția de multiculturalitate specifică Aradului. Am avut prieteni români, unguri, nemți, evrei, țigani, cu care m-am înțeles excelent. Eu cred că sunt puține locuri din România unde există o astfel de atmosferă de înțelegere interetnică, iar Aradul este unul dintre orașele unde acest sentiment de respect reciproc este, poate, cel mai dezvoltat. Am crescut într-o familie de creștini ortodocși și mi-am trăit întreaga viață în spiritul credinței strămoșești și al respectului față de cuvântul lui Dumnezeu. Dar sunt de asemenea deschis la înțelegere și părtășie a credinței alături de toate cultele și credințele creștine”, spune Ciprian Luca.

Despre Ciprian Luca

Școala primară a făcut-o într-o școală de cartier după care, între anii 1994-1998 a urmat cursurile Liceului „Aurel Vlaicu”, specializarea Istorie-Științe Sociale. Istoria a rămas, de altfel, pentru Ciprian Luca, o pasiune constantă de-a lungul anilor. „Am urmat cursurile ambelor universități din Arad. Între anii 1998-2002, am fost studentul Facultății de Științe Juridice din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” iar în perioada 2003-2007 am urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă (Teologie Didactică) din cadrul Universității „Aurel Vlaicu”, urmând astfel o chemare puternică, de suflet, aceea de a desluși la alt nivel preceptele credinței creștine”, își amintește Ciprian Luca traseul său universitar. La aceeași Universitate „Aurel Vlaicu” a mai absolvit, în anul 2007, un Masterat în Management și Finanțare în Administrația Publică. A mai urmat cursurile Colegiului Național de Apărare, în perioada 2010-2011. Deține, de asemenea, mai multe diplome atestând competențe în diferite domenii.

Experienţă în administraţie

Din punct de vedere profesional, Ciprian Luca și-a început cariera în calitate de consilier la cabinetul vicepreședintelui, apoi președintelui Consiliului Județean Arad în perioada 2002-2008. Timp de șase ani, a acumulat o bogată experiență în administrația publică, în materie de finanțări europene, investiții etc. „Am reușit, prin prerogativele funcțiilor pe care le-am avut în administrația județului, să fiu la baza multor realizări din diverse zone ale Aradului, ceea ce poate fi dovedit de toți primarii cu care am colaborat în acea perioadă. Practic, nu există localitate din județ în care să nu fi fost până acum și nu există primar cu care să nu fi colaborat, fapt care m-a făcut să cunosc foarte bine mecanismele administrării unei unități administrativ-teritoriale”, a explicat Ciprian Luca.

Deputat al Aradului

A avut apoi privilegiul să primească votul arădenilor din Colegiul electoral nr. 5, pe care i-a reprezentat în Camera Deputaților în perioada 2008-2012. În calitate de deputat a avut o activitate extrem de prolifică. „Am transmis în Parlament dorințele electoratului, am inițiat proiecte de acte normative în sprijinul arădenilor și am avut o prezență mult peste medie în Camera Deputaților”, își rezumă fostul deputat cei patru ani de activitate parlamentară.

La alegerile din anul 2012, deși a adunat cele mai multe voturi din județul Arad, nu a reușit, pentru doar câteva zeci de voturi, să câștige un nou mandat de deputat. „Acest lucru m-a făcut să mă îndepărtez de viața partidelor politice și să optez pentru o activitate intensă în sfera societății civile. Împreună cu un grup de apropiați care nutresc aceleași idealuri am fondat în anul 2015 Asociația „Vatra arădeană”, care a devenit extrem de activă, militând pentru conservarea tradițiilor și patrimoniului Aradului. Chiar cred că experiența mea politică anterioară a reprezentat un plus pentru implicarea mea eficientă în sfera societății civile.

Reprezentant al sferei civile

„Activitățile depuse mă recomandă ca reprezentant al sferei civile și nu cred că această calitate trebuie certificată de cineva. Eu cred cu putere că Aradul are nevoie de un independent, însă unul care să aibă o experiență politică în spate, pentru că un primar trebuie să poată relaționa cu consilierii locali, reprezentanți ai partidelor politice dar și cu sfera civilă”, a declarat Ciprian Luca.
„Asociaţia „Vatra arădeană”, fondată de mine, militează pentru conservarea tradiţiilor şi patrimoniului Aradului”1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor