Luca: prea mult beton, prea puţine parcuri

De B.B.
4Comentarii
Luca: prea mult beton, prea puţine parcuri
© Ciprian Luca
Ciprian Luca avertizează că Aradul tinde să devină un oraş sufocat de betoane

Preşedintele fondator al Asociaţiei „Vatra arădeană” spune că este regretabil ca un oraş ca Aradul să fie „invadat” de betoane, în detrimentul spaţiilor verzi, al parcurilor. El arată că statisticile oficiale sunt mincinoase, pentru că includ printre zonele verzi din municipiu și Pădurea Ceala sau cimitirele. „Aradul candidează la titlul de Capitală verde europeană, fapt care ne pune pe gânduri pe cei care cunoaștem situația reală a spațiilor verzi ale orașului. Fără a intra în amănunte privind datele statistice, o plimbare prin centrul municipiului sau prin cartiere ne arată o imagine tristă a Aradului, cu copaci ciuntiți pe post de toaletare, cu așa zise parcuri care în cea mai mare parte au un aspect neîngrijit și cu multe, prea multe platforme betonate. Toate marile centre comerciale sunt dublate de parcări imense care au luat locul unor stadioane sau părculețe. Din păcate, există și situații de asemenea platforme care își caută încă utilitatea după ce investitorii care le-au construit au decis să-și mute afacerile de aici, lăsând în urmă doar cazemate de beton. Cunoaștem și apreciem modul prin care societatea civilă a reușit, mobilizându-se, să salveze pe moment Parcul Eminescu din spatele Palatului administrativ. Salvarea parcului însă nu a fost dublată, din partea administrației și de amenajarea profesionistă a acestui plămân al Aradului. Există doar tentative de a realiza parcuri pe malul Mureșului, prea puțin pentru condițiile unui oraș ca Aradul”, a declarat Ciprian Luca.

Soluții pentru plămânul verde al Aradului

Candidatul independent la Primăria Aradului, susținut de Alianța pentru Arad formată din PRU și UCDR și de PSRO, are soluții pentru a face din Arad un adevărat oraș verde. „Există, cu siguranță, soluții pentru a însănătoși parcurile Aradului. În primul rând, pentru cele existente, este nevoie de profesionalism și dedicare pentru a le întreține corespunzător. Apoi, trebuie realizate mici parcuri și spații verzi în fiecare cartier, amenajate pentru locuitorii din zonă, care să aibă și zone destinate special pentru cei care doresc să își plimbe câinii în mod civilizat. Nu este suficient să bifăm realizarea unui parc sau spațiu de joacă pentru copii, pentru a-l lăsa apoi de izbeliște. Aceste locuri trebuie păstrate, păzite și întreținute. Bune exemple putem găsi nu departe de noi, la Timișoara, de exemplu. Parcurile Aradului trebuie să devină mai mult decât prilej de afaceri pentru firmele furnizoare de mobilier specific. Ele au menirea de a deveni adevăratul plămân al orașului, care să ne ajute să respirăm un aer sănătos. Avem nevoie de spații verzi și în realitate, nu doar în statistici!”, a declarat Ciprian Luca. În opinia sa, fiecare mare platformă de beton trebuie dublată de „brâuri verzi” și de parcuri de cartier, pentru a compensa efectul nefast al betoanelor asupra sănătății Aradului. „Sunt sigur că atunci când locuitorii Aradului vor vedea mâna de gospodar a administrației locale, vor simți și ei îndemnul de a contribui prin voluntariat la menținerea și întreținerea parcurilor Aradului”, a spus Ciprian Luca.

„Parcurile Aradului trebuie să fie un adevărat plămân al oraşului, să ne ajute să respirăm un aer sănătos” Ciprian Luca4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor