Luca: trăim bine doar pe hârtie

2Comentarii
Luca: trăim bine doar pe hârtie
© Ciprian Luca
Președintele „Vetrei arădene”, trage un nou semnal de alarmă privind trendul real al economiei arădene

Ciprian Luca vorbeşte despre costurilor reale ale vieții pentru arădeni, față cu anumite statistici care scot Aradul în vârful topurilor naționale.

Oraș „prosper”, cu centrul în faliment

În ultima perioadă, se încearcă acreditarea ideii că arădenii au o viață de invidiat, cu salarii mari și prețuri mici, având cea mai mare putere de cumpărare din România. „Am constatat o tendință de a încerca să se demonstreze o realitate idilică a unui Arad prosper, cu locuitori având o putere de cumpărare deosebită, chiar, conform unor surse, cea mai mare din România. Aceste statistici contrastează puternic cu realitatea de zi cu zi a Aradului, pe care o putem vedea și trăi fiecare dintre noi. Aradul de astăzi este un oraș unde centre mari comerciale falimentează, iar centrul orașului este aproape tot în faliment. Arădenii ar trebui să simtă în buzunarele lor puterea de cumpărare, nu să o citească în ziare, în timp ce ei economisesc bănuț cu bănuț pentru a face față zilei de mâine”, a declarat Ciprian Luca.

În statistici, arădenii o duc bine

Președintele asociației „Vatra arădeană” a analizat sursa articolelor care situau Aradul pe primul loc privind puterea de cumpărare din România. „Arădenii care s-au bucurat că statistic le merge bine ar trebui să știe că indicii care au fost luați în calcul vizează unele costuri cu totul ireale. Pentru a judeca singuri, vă prezint două date din lunga listă de prețuri și tarife luată în considerare de un site economic internațional: costul întreținerii medii pentru un apartament de 85 de metri pătrați, cu trei camere (căldură, apă, curent, gunoi, etc), pe lună, a fost apreciat la 297,86 lei, iar salariul mediu net lunar pentru Arad a fost de 2048,52 lei. În baza de date a Comisiei Naționale de Prognoză, salariul mediu net pentru Arad este de 1726 lei iar în alte baze de date, chiar mai mic. În realitate, după cum știu marea majoritate a angajaților arădeni, salariile lor lunare se află la nivelul salariului minim pe economie sau doar puțin peste acesta. Acești arădeni, plătiți mai prost ca la Timișoara sau în alte orașe vecine, sunt cei care au fost la baza închiderii a zeci de spații comerciale sau de alimentație publică din ultima perioadă”, a spus Ciprian Luca. În opinia sa, în calitate de candidat independent la Primăria Aradului, susținut de Alianța pentru Arad formată din PRU și UCDR și de PSRO, administrația locală arădeană trebuie să pună în practică o politică economică realistă, bazată pe realitățile Aradului, pentru a putea ridica în mod efectiv nivelul de trai în Arad și a stimula mediul de afaceri. „Doar așa, Aradul va deveni din nou viu iar imaginea centrului orașului nu va mai fi pătată de zecile de spații comerciale închise în ultimii ani”, a declarat Ciprian Luca.

„S-a creat impresia falsă că noi, arădenii, trăim foarte bine, dar realitatea este cu totul alta” Ciprian Luca2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor